برای کاهش چربی خون چه غذاهایی مصرف کنیم و چه نکاتی را در نظر داشته باشیم؟
1- روغن های مایع مثل روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن کنجد به عنوان منبع چربی استفاده شود.
2- میوه هایی چون سیب، گلابی ، انگور، زردآلو و مرکبات سبزیجاتی مثل هویج، کلم و پیاز به علت دارا بودن فیبرهای محلول زیاد باعث کاهش کلسترول شده و برای دستیابی به حداکثر اثر این مواد لازم است روزانه 5 – 3 نوبت از این مواد مصرف شوند.
3- میوه های خشک مثل گردو و بادام در کاهش کلسترول مؤثرند.
4- پروتئین سویا: جهت رسیدن به اثرات مطلوب باید روزانه 25 گرم مصرف گردد.
5- جایگزین های گوشت، دانه هایی مثل لوبیا، باقلا، نخود فرنگی جایگزین های اصلی گوشت هستند که چربی اشباع کمی داشته و نیز حاوی مقادیر زیاد فیبر هستند که به کاهش کلسترول کمک می نمایند. سعی کنید روزانه 3/1 فنجان از این مواد را به سوپ و سالاد خود اضافه کنید.
6- در مصرف گوشت باید از گوشت های کم چرب، گوشت پرندگان مثل مرغ و بوقلمون و گوشت ماهی استفاده کرد.
- در مورد مصرف ماکیان باید پوست آن قبل از مصرف جدا شود و به این علت که حتی این گوشت ها نیز حاوی مقادیری چربی اشباع می باشند باید مقدار کلی مصرف در روز کاهش داده شده و محدود باشد.
- ماکیانی مثل غاز و اردک چربی بالایی دارند.
- در گروه آبزیان نیز میگو حاوی چربی بالایی است.
- در کل بیشتر انواع ماهی ها چربی کمتری از گوشت قرمز و ماکیان دارند. در ضمن ماهی دارای روغن امگا 3 می باشد که باعث لغزنده شدن بیشتر خون و کاهش کلسترول می گردد.
7- از خوردن گوشت های فرآوری شده پر چرب مثل سوسیس، هات داگ، انواع کالباس ها به خصوص سالامی باید پرهیز کرد.
8- ا زخوردن غذاهای سرخ شده در روغن های حیوانی باید اجتناب کرد.
9- از مصرف نمک زیاد در غذا خودداری کنید.