طرز تهیه پودر کاری در درمان تومورهای سلولهای سرطانی سینه ..
40میلی گرم، زردچوبه
20میلی گرم، دارچین
20میلی گرم،پودر سیر
20میلی گرم،پودرهل
20میلی گرم،پودر زیره
20میلی گرم،پودر فلفل
20میلی گرم،پودر گشنیز
این ادویه ها را مخلوط کرده ،در کپسول های کوچک قرص بسته بندی کنید،روزی دو عدد قبل از هر وعده غذا به مدت 3ماه میل کنید..نتیجه ان را در عرض یکماه خواهید دید ،
دوست عزیز ،اگر خدا را شکر شما سالم هستید، ولی ممکنه کسانی باشند که نیازمند این داروی گیاهی شفا بخش باشند..لطفا از اطلاع رسانی کوتاهی نکنید
افرادی که مزاج سرد و خشک یا گرم و خشک دارند، بیشتر دچار درد و اختلالهای دوران قاعدگی میشوند. با اصلاح مزاج، میزان دردها کاهش مییابد.
تعادل و پاکسازی، از اصول سلامت بدن و قاعدگی از روشهای پاکسازی و ایجاد تعادل در بدن زنان است که اهمیت بسزایی دارد و کمیت و نظم آن بسیار مهم است.
برخی خانمها به دلیل سوءمزاج و اختلالهای درون بدن در این دوران دچار مشکلاتی میشوند که از آن جمله میتوان به خونریزی بیش از حد، کاهش خونریزی و دردهای قاعدگی اشاره کرد. اما قدم اول در درمان، برطرف کردن سوءمزاج است. افرادی که مزاج سرد و خشک یا گرم و خشک دارند، بیشتر دچار درد و اختلالهای دوران قاعدگی میشوند. با اصلاح مزاج، میزان دردها کاهش مییابد. البته عوامل متعدد دیگری هم باعث بروز درد میشود و با چند راهحل ساده میتوان آنها را تسکین داد:
* یکی از این راهها، استفاده از روغن بابونه است. 4 تا 5 روز قبل از شروع عادت ماهیانه، روزانه 2 نوبت باید به طور موضعی روغن را زیر ناف ماساژ ملایم داد اما انجام این کار در دوران عادت ماهیانه توصیه نمیشود.
* از دیگر روشها، استفاده از عرق رازیانه و بومادران است، به خصوص اگر درد توأم با خونریزی زیاد باشد، توصیه میشود از 7 روز قبل، صبحها یک استکان عرق رازیانه رقیقشده با آب و یک استکان عرق بومادران رقیقشده با آب میل شود. در روزهای دوم و سوم عادت ماهیانه هم میتوان این کار را ادامه داد.
* حالتهای روانی نیز بر عادت ماهیانه و اختلالهای آن تأثیرگذار است. استرس، خشم و نگرانی از آینده باعث بروز یا تشدید دردهای قاعدگی میشود. از راهحلهایی که به طور مطلوب باعث کاهش درد میشود، پاکسازی سیستم عصبی است بنابراین بین دو دوره و در ایام عادت ماهیانه میتوان از 2 گیاه سنبلالطیب و بادرنجبویه استفاده کرد. گیاه سنبلالطیب و دمنوش آن همراه گل گاوزبان در کاهش درد و استرس موثر است. میتوانید یک دوم قاشق غذاخوری سنبلالطیب، یک قاشق مرباخوری گل گاوزبان و یک قاشق مرباخوری بادرنجبویه را با هم مخلوط و دم و در فواصل دو دوره یا در ایام عادت ماهیانه میل کنید.
اگر درد توأم با خونریزی زیاد باشد، توصیه میشود از 7 روز قبل، صبحها یک
استکان عرق رازیانه رقیقشده با آب و یک استکان عرق بومادران رقیقشده با آب میل شود. در روزهای دوم و سوم عادت ماهیانه هم میتوان این کار را ادامه داد
دمنوشی موثر برای کاهش درد قاعدگی
دیسمنوره دردناک یکی از اختلالات رایج در زمان قاعدگی است کە بیشتر در دختران جوان دیده میگردد و بسیاری زنان با وجود طبیعی بودن نتایج تمام بررسیهای کلینیکی و پاراکلینیکی از دردهای آغازین این دوره رنج میبرند، در بعضی اشخاص نیز عامل ایجادکننده این دردها وجود بیماریهای زمینهای مانند کیستهای تخمدان است. معمولاً برای کنترل درد عادت ماهانه، درمان بیماری زمینهای در زنان مبتلا بە مشکلات رحمی و استفاده از مسکنها همچون دیکلوفناک یا ترکیبات کاهنده اسپاسم مانند هیوسین پیشنهاد میشود. باید توجه داشت استفاده از این ترکیبات سبب کاهش میزان خونریزی نیز خواهد شد.
رحم یکی از اعضای مهم بدن در حفظ سلامت فردی از دیدگاه طب سنتی ایران است. بدن اشخاص در طول دوران قاعدگی، بە واسطه دفع خون پاکسازی میشود. چنانچه این روش طبیعی پاکسازی بە دلایلی هم چون تغییرات غیرطبیعی خون، تغییر مزاج، مشکل در عملکرد رحم و تخمدان یا مصرف دارو، بە درستی عمل نکند سبب بروز انواع بیماری در کل بدن خواهد شد.
استراحت کافی و تغذیه مناسب هم چون مصرف بادام، کباب، آب سیب و هویج در طی دوران قاعدگی بە زنان پیشنهاد میشود.
چنانچه اشخاص پیش از آغاز خونریزی احساس درد کنند، میتوانند 3 قاشق
غذاخوری زرشک پلویی را در یک لیوان آب، بە مدت یک دقیقه جوشانده و محلول
صاف شده آن را پس از 10 دقیقه دم کردن، میل کنند نوشیدن این ترکیب تا دو نوبت
بە فاصله 10 ساعت قابل تمدید است
از تماس با آب و هوای سرد و نشستن در مکانهای بسیار سرد یا بسیار گرم در این دوره پرهیز نمایند. همچنین مصرف دم کرده ترکیبات زیره و انیسون بە سبب داشتن اثرات ضد اسپاسم، کاهنده درد رحم و طبیعت گرم و خشک در کاهش علائم قاعدگی کمککننده خواهد بود.
چنانچه اشخاص پیش از آغاز خونریزی احساس درد کنند، میتوانند 3 قاشق غذاخوری زرشک پلویی را در یک لیوان آب، بە مدت یک دقیقه جوشانده و محلول صاف شده آن را پس از 10 دقیقه دم کردن، میل کنند نوشیدن این ترکیب تا دو نوبت بە فاصله 10 ساعت قابل تمدید است.
برای اشخاصی کە خونریزی بە شکل لکهبینی دارند، دمکرده گل گاوزبان دمنوشی مناسب جهت کاهش درد دیسمنوره آنها محسوب میگردد، به طوری کە میتوانند 10 گرم گل گاوزبان را بە همراه 1 عدد لیمو عمانی و 2 لیوان آب بجوشانند تا زمانی کە تنها 1 لیوان از محلول بماند و پس از صاف کردن مصرف کنند.
ماساژ زیر ناف با روغن زنجبیل در اوقاتی کە خونریزی طبیعی و همراه با درد است، در کاهش علائم قاعدگی مۆثر است.
درمان تنبلی تخمدان از طریق طب سنتی
یکی از بیماریهای شایع زنان سندرم تخمدان پلی کیستیک است که به صورت عامیانه تنبلی_تخمدان گفته میشود. این بیماری برای بانوان، به خصوص آنهایی که به تازگی زندگی خود را آغاز نمودهاند و قصد باردار شدن دارند، دردسرساز است و در بیشتر موارد تازمانی که درمان نشود، امکان بارداری وجود ندارد.
• تنبلی تخمدان
تنبلی تخمدان اصطلاحی عامیانه است برای افرادی که دچار کمکاری تخمدانها هستند و یا تخمکگذاری خوبی ندارند استفاده میشود. اصطلاح علمی آن تخمدان_پلی_کیستیک است.
• علل این بیماری
تخمدان این افراد نمیتواند به دلیل وجود برخی عوامل، تحت تاثیر هورمونهای FSH و LH (هورمونهای زنانه) طبیعی بدن قرار بگیرد و در نتیجه تخمکگذاری انجام نمیشود. یعنی هورمونهای مترشح این افراد دچار اختلال است و در نتیجه عملکرد مناسبی هم ندارد. عواملی مثل ژنتیک ، تغذیه_و_تاثیر_محیط در بروز این بیماری نقش دارند.
طب_سنتی غلبه رطوبت و سردی در ناحیه تخمدانها را دلیل تنبلی تخمدانها میداند و مهمترین علت آن مصرف بیش از حد سردیجات (مواد غذایی سرد) و مرغهای هورمونی و استحمام در زمان پریودی است.
• نشانههای این بیماری:
1. تخمکگذاریهای کم و نامنظم
2. عدم تخمکگذاری به مدت طولانی که به صورت پریود های دیر به دیر بروز میکند.
3. زیاد شدن هورمونهای_مردانه یا علائم آن، از قبیل افزایش موهای_زائد در نواحی خاص (چانه و لب) و زبر شدن آن.
4. بروز چاقی و آکنه (جوشهای صورت در سن بلوغ) و هیرسوتیسم یا پرمویی
5. وجود کیستهای متعدد کوچک در تخمدانها در سونوگرافی
6. بزرگ شدن تخمدانها
• درمان:
درمان ازطریق طب سنتی: مدت زمان درمان یک الی سه ماه طول میکشد و لازم است برای بهبود کامل در طول درمان مواد توصیه شده را به طورکامل مصرف نمایید.
1. بادکش زیر شکم و کمر. سعی کنید این کار را توسط افراد باتجربه و مهارت انجام دهید.
2. شبی یک لیوان عرق رازیانه همراه با یک قاشق مرباخوری عسل به غیر زمان پریودی.
3. مقداری عسل و سیاه_دانه نیمکوب را با هم مخلوط کنید و روزانه دو قاشق مرباخوری (صبح و شام) میل نمایید.
4. داروی ترکیبی (زاج به اندازه یک نخود بیشترنشود + یک قاشق مرباخوری عسل + یک قاشق چایخوری روغن زیتون بودار تصفیه نشده) ساخته و در ایام پاکی در 14 مرحله به صورت واژینال استفاده نمایید.
5. درمان تکمیلی حجامت_عام (مهرههای پشت یا میان دو شانه)، حجامت ساکرال (درناحیه ساکرال کمی پایینتر از مهرههای کمری کاملا بین دو باسن)، حجامت_زیر_شکم هر دو هفته یکبار میباشد، که باید تحت نظر پزشکان متخصص طب سنتی انجام گردد.
تنبلی تخمدان بیماری زنانه شایعی است و درمانهای مختلفی برای آن وجود دارد، بنابراین در صورت مشاهده علائم این بیماری نگران نشوید؛ کافی است با یک متخصص مشورت نموده و با یافتن عوامل ایجاد کننده آن درصدد درمان بر ایید
تنبلی تخمدان ها
تنبلی تخمدان اصطلاحی عامیانه است و بسیاری از زنان با این مشکل مواجه هستند. این عارضه شامل تخمدان هایی می شود که به دلایل مختلفی از کار افتاده اند:
یائسگی زودرس، توقف رشد تخمدان ها و قاعدگی 2 الی 3 ماه یک بار از جمله موارد تنبلی تخمدان است.
دکتر ابوطالب صارمی، فوق تخصص نازایی در گفتگو با جام جم می گوید: گاهی دختران به دلیل تولید نشدن محرکه ای برای رشد تخمدان از سوی مغز، عادت ماهیانه نمی شوند که به آن آمنوره می گویند و عده ای دیگر با این که تخمدان دارند، ولی سلول های تولید مثل در آن ها شکل نیافته و در نتیجه اوایل بلوغ یا پس از چند سال با قطع ناگهانی قاعدگی مواجه می شوند که به آن یائسگی زودرس گفته می شود که می تواند به دلیل ژنتیک، جراحی یا اشعه درمانی باشد.
به گفته وی اگر به تخمدان افرادی که تحت درمان اشعه درمانی هستند اهمیت داده نشود، آن ها رو به تنبلی می روند و بعدها قطع عملکرد(تولید تخمک) در آن ها رخ می دهد.
دکتر صارمی درخصوص تخمدان های پلی کیستیک خاطرنشان می کند: تنبلی تخمدان به 2 بخش تخمدان های پلی کیستیک و تخمدان های مولتی کیستیک تقسیم می شود که در تخمدان های پلی کیستیک، قاعدگی ها نامنظم و به صورت هر 2 الی 3 ماه یک بار رخ می دهد که چاقی و رویش موهای زائد نیز از علائم آن محسوب می شود.
در این بیماری کیست های متعدد ریز یک سانتی متری همچون گردنبند مرواریدی اطراف تخمدان را احاطه کرده اند.
طبق تحقیقات صورت گرفته در جوامع شرقی به خصوص در رنگین پوست ها(مثل ایرانی، هندی و آریایی نژادها) زمینه این بیماری بیشتر از سفید پوستها است، پس شانس این افراد نیز در ابتلا به نازایی، سرطان رحم و سینه بالا است.
به گفته این پزشک، دختران نیز دچار تخمدان های پلی کیستیک می شوند و هرازگاهی خونریزی های غیرطبیعی آن ها باعث می شود با لخته های شدید خون مواجه شوند که به پزشک مراجعه می کنند و در این مواقع پزشک خونریزی را قطع و تنبلی را به ظاهر تا پس از ازدواج مخفی نگه می دارد و وقتی بیمار خواهان فرزند باشد، متخصص با تدابیر در نظر گرفته شده از تولید کیست های ریز توسط تخمدان ممانعت به عمل می آورد و شرایط بزرگ شدن یک کیست کوچک در اطراف تخمدان(تاول) را مهیا می کند تا بیمار شرایطی همانند زن بالغ و سالمی که در روزهای 12 الی 14 قاعدگی یکی از این تاول های بزرگش(کیست) می ترکد و تخمک آزاد کرده و قاعده می شود، داشته باشد تا شانس حاملگی بالا برود.
علل تخمدان های پلی کیستیک
دکتر صارمی درخصوص این که چرا تخمدان های پلی کیستیک به وجود می آیند، میگوید: در این باره تئوری های فراوانی وجود دارد، ولی دلیل صد در صدی وجود ندارد، اما می توان ژنتیک، تغذیه و تاثیر محیط را از دلایل آن برشمرد.
شرایط متفاوت دختران
طبق بررسی های صورت گرفته، سن بلوغ در دختران متفاوت است و دختران مناطق حاره سریع تر از دیگر دختران در 10 تا 11 سالگی به بلوغ می رسند، ولی در کشورهای اسکاندیناوی سن بلوغ دختران 16 تا 20 سال است.
دکتر صارمی در این خصوص، گرما و آفتاب را یکی از دلایل زود هنگام بلوغ ذکر می کند و می افزاید: این سن در ایران در حد وسط قرار دارد، ولی اگر در کشوری همچون ایران دختر تا 16 سالگی به بلوغ نرسید باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
دیر یا زود قاعده شدن دختران می تواند یکی از علائم تنبلی تخمدان محسوب شود. اگر دختران هنگام قاعدگی اختلال خونریزی نداشته باشند، ولی دائم در حال چاق شدن باشند مراجعه به پزشک غدد یا متخصص زنان ضرورت دارد، چون یکی از دلایلی که باعث ایجاد تخمدان های پلی کیستیک می شود بیماری ای به نام مقاومت به انسولین است. در برخی به علت این که انسولین آن ها فعال نیست، قند سوخته نمیشود و در نتیجه به چربی تبدیل می شود و چون قندی در خون شان نیست همیشه گرسنه اند. این چاقی ها مقاومت نسبت به انسولین خود را با تنبلی تخمدان نشان می دهند. پس انجام آزمایش هورمون و تست قند خون ضرورت دارد.
دکتر صارمی با اذعان این که لکه بینی نیز می تواند از علائم تنبلی تخمدان باشد، می افزاید: گاهی لکه بینی ها می تواند به دلیل نقص تولید پروژسترون یا جسم زرد باشد که پیش از قاعدگی رخ می دهد و از مشکلات هورمونی محسوب می شود، ولی لکه بینی های پس از قاعدگی می تواند بر اثر کمبود هورمون استروژن باشد که پولیپ داخل رحم یا فیبروم را به همراه خواهد داشت.
توصیههای پزشکی
بهتر است دختران و زنان پس از مشاهده عدم نظم در سیکل ماهانه خود یا هنگام مشاهده رویش موهای زائد و درد پستان هنگام قاعدگی به پزشک مراجعه کنند و وضعیت خود را کنترل کنند، چرا که تنبلی تخمدان درمان قطعی ندارد و بیمار تا وقتی از دارو استفاده کند قاعدگی منظم خواهد داشت و گاهی با قطع درمان، خونریزی تا حدی می رسد که خطر مرگ را برای فرد به همراه خواهد داشت.
قرص های ضدبارداری می تواند بهترین درمان این بیماری محسوب شود و این افراد باید تا زمان یائسگی از این قرص ها استفاده کنند.
کیست های شایع و ترسناک دختران جوان
تخمدان پلیکیستیک، بیماری است که امروزه انگار گریبانگیر بسیاری از دختران جوان شده و آنها را با مشکلات باروری مواجه کرده است. این بیماری شاید 30 سال پیش فقط در خانمهای چاق دیده میشد اما الان دخترهای جوان لاغر حتی در سنین 17 سالگی هم به آن مبتلا میشوند!
شاید شما هم تا به حال با جابهجاییهای چند روزه عادت ماهانهتان و رشد چند موی زائد روی چانه یا قفسه سینه و افزایش آکنههایتان دلهره کیستهای تخمدانی را از سر گذرانده باشید. دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوقتخصص نازایی و لاپاراسکوپی به شما میگوید که آیا این نگرانی را باید جدی بگیرید یا خیر.
وقتی محیط بدن مردانه میشود!
تخمدان پلیکیستیک همان بیماری «اشتین لونتاین» است که در زمان قدیم با علائم «هیرسوتیسم» (افزایش رشد موهای زائد)، افزایش آکنه صورت، الیگومنوره (تعداد کم دفعات قاعدگی) یا آمنوره (فقدان قاعدگی) و نازایی توسط آقای «اشتین لونتاین» شناخته شد.
در زمانی که این بیماری مطرح شد بیشتر مختص افراد چاق بود و علت بروز آن به هم خوردن تعادل هورمونها در خانمهاست به این ترتیب که سطح هورمونهای مردانه یا به طور مستقیم در خون بالا میرود یا گیرندهها نسبت به این هورمونها حساستر میشوند و محیط بدن خانمها تبدیل به یک محیط مردانه میشود.
تخمکگذاریها معمولا در این محیط مردانه اختلال پیدا میکند. درچنین مواقعی شاهد عدم تخمکگذاری یا کم شدن تخمکگذاریها و افزایش علائم مردانه ازجمله رشد موهای ریش و سبیل و بقیه قسمتهای بدن و ریزش موهای سر بهطریق مردانه در دو طرف شقیقهها میشویم.
چه علائمی دارد؟
هر فردی که بیماری پلیکیستیک دارد ممکن است تمام علائم ذکر شده برای آن را نداشته باشد. این بیماری طیف گستردهای دارد. برای مثال ممکن است دورتا دور تخمدان فقط فولیکولهای ریز با فاصله بین 2 تا 9 میلیمتر وجود داشته باشد و بیمار هیچگونه علامتی نداشته باشد یا کسی که اصلا در سال پریود نمیشود و تمام بدنش از موهای زائد پوشیده شده و موهای سرش به میزان زیادی کاسته شده است. این بیماری معمولا از ابتدا با نامرتبی پریودها شروع میشود به این ترتیب که پریودها یک تا 2 هفته عقب میافتد و در نهایت به جایی ختم میشود که بیمار فقط با استفاده از آمپولها یا قرصهای پروژسترون پریود میشود.
کم یا زیاد بودن خونریزیها در زمان عادت ماهانه بستگی به جایگاه بیمار در این طیف دارد.
برخی از افراد مبتلا بسیار چاق هستند و معمولا سطح هورمونهای زنانهشان هم بالاست. در این افراد ضخامت لایه داخل رحم زیاد میشود در نتیجه خونریزیهایشان میتواند زیاد باشد.
بیماران دیگری هم هستند که هر 2 تا 3 ماه یکبار پریود میشوند و چون در این فواصل چند ماهه تخمکگذاری ندارند سطح داخلی رحمشان ضخیم میشود. این ضخیم شدن آندومتر یا لایه داخلی باعث میشود بعد از چند ماه که پریود اتفاق میافتد بسیار شدید باشد. وضعیت برای برخی افراد نیز برعکس است، یعنی بیمار هر 2 تا 3 هفته یک بار پریود میشود. در این افراد سطح هورمونها به علت تخمکگذاری به طور مرتب بالا و پایین نمیشود و چون در وسط سیکل به طور ناگهانی یکی از هورمونهای استروژن یا پروژسترون افت میکند بیمار دچار خونریزی میشود و فکر میکند پریود شده درحالی که این خونریزی پریود نیست و مربوط به عدم تعادل هورمونهاست.
حتی دختران 16 ساله لاغر هم ممکن است مبتلا شوند!
بیماری پلیکیستیک میتواند جنبه ارثی و مادرزادی داشته باشد به خصوص در خانوادههایی که دچار چاقی موروثی نیز هستند. در حال حاضر شیوع آن نسبت به 30 سال پیش خیلی بیشتر شده است. در قدیم این بیماری فقط در بیماران چاق دیده می شد اما امروزه حتی لاغرها هم ممکن است دچار پلیکیستیکهای بسیار مقاوم به درمان شوند.
متاسفانه درحال حاضر کمتر کسی پیدا میشود که در سونوگرافیاش این کیستها دیده نشود و علائمی نداشته باشد. تنها کسانی که به طور مرتب ورزش میکنند و غذای فستفود و چرب نمیخورند و مراقب هیکل خود هستند، دچار این علائم نمیشوند.
بیشتر افراد مبتلا به بیماری پلیکیستیک زمانی به پزشک مراجعه میکنند که با علائم آن مواجه میشوند. دختران جوان مبتلا به این بیماری که تازه پریود شدهاند و معمولا هم لاغر هستند کمتر متوجه علائم آن میشوند بنابراین بیشتر مراجعان در رابطه با این بیماری در سنین بالای 16 سال قرار دارند. این افراد 16 تا 17 ساله معمولا باید پریودهایشان بعد از 4 تا 5 سال مرتب شده باشد اما باز هم شاهد بینظمیهای عادت ماهانه هستند و آمنوره دارند. در کل میتوان گفت رده سنی مبتلایان بیشتر بین 16 تا 36 سال است.
مبتلایان به این بیماری نازا نمیشوند
این بیماری را میتوان با در نظر گرفتن علائم کلینیکی، سونوگرافی و آزمایشهای خاصی تشخیص داد. زمانی که بیمار با علائم هیرسوتیسم، آکنه، نامرتبی پریود یا حتی نازایی مراجعه میکند برای او آزمایشهایی در روز دوم عادت ماهانه درخواست میشود تا اختلالات هورمونیاش مشخص شود.
در این افراد معمولا سطح هورمونهای هیپوفیزی LH و FSH دچار اختلال میشوند به این ترتیب که نسبت هورمون LH به FSH بیشتر از 2 میشود. علاوه براین فاکتور مهم دیگری به نام(AMH (Anti Mullerian Hormone نیز وجود دارد که میزان طبیعی این هورمون معمولا بین 5 تا 5/5 است اما میزان آن در مبتلایان به بیماری پلیکیستیک حتی تا 12 هم میرسد.
در سونوگرافی نیز به خصوص اگر به طریق واژینال انجام شود معمولا فولیکول های زیر 10 میلیمتری بسیار زیادی دور تا دور تخمدان مشاهده میشود. برخی پزشکان به بیماران ترس واهی میدهند مبنی براینکه مبتلایان به این بیماری هیچوقت باردار نمیشوند درحالی که ممکن است حتی پریود بیمار مرتب و علائم شدید نداشته باشد. این اظهار نظر بیمار را وحشتزده میکند درصورتی که باید در مورد بیماری پلیکیستیک به خوبی توضیح داده شده و به آن رسیدگی شود. در بسیاری از موارد مبتلایان به این بیماری یا با رژیم یا با درمان بالاخره باردار میشوند.
پزشک برایتان قرص ضد دیابت تجویز کرده است؟!
برای درمان این بیماری جدا از کاهش وزن و ورزش مرتب میتوان برحسب علائم بیمار از درمانهای دارویی نیز استفاده کرد. یکی از این داروها متفورمین یا همان داروی ضددیابت است. متفورمین ورود قند را به سلول تسهیل میکند و این باعث میشود فرد همیشه گرسنه نباشد و احساس سیری کند. درنتیجه وزن بیمار کاهش پیدا خواهد کرد.
این کاهش وزن باعث میشود متابولیسم هورمونها بهبود یابد و چربی بدن کاهش پیدا کند در نتیجه هورمونهای جنسی کمتر داخل این چربیها تجمع پیدا میکنند. بارها دیده شده که با تجویز متفورمین برای چند ماه، پریود بیمار مرتب شده یا بیماری که نازایی داشته خودبه خود باردار شده است.
در آخر اگر هیچ یک از روشهای درمانی ازجمله استفاده از متفورمین، دگزامتازون، رژیم غذایی، ورزش و ... جواب نداد و بیمار نتوانست وزنش را پایین بیاورد و پریودهایش را منظم کند، مجبور میشویم از لاپاراسکوپی استفاده کنیم. در لاپاراسکوپی فولیکولهایی که ریز هستند را معمولا با الکترود میسوزانیم.
البته در گذشته متاسفانه پزشکان یک قطعه از تخمدان را برمیداشتند و این باعث میشد سطح هورمونهای مردانه افت کند و فرد باردار شود.
برای رفع موهای زائد یا هیرسوتیسم نیز میتوان از داروهای بسیار ساده مانند اسپیرونولاکتون استفاده کرد. این دارو مدر است و باعث افزایش ادرار میشود و علاوه بر کاهش موهای زائد رشد موهای سر را نیز بهبود میبخشد.
از طرفی اگر بیمار آکنه داشته باشد معمولا از داروهای ضد آکنه موضعی یا حتی داکسی سایکلین میتوان استفاده کرد. اگر هم آکنه خیلی شدید باشد گاهی اوقات بیمار مجبور میشود تحتنظر متخصص پوست از دارویی بهنام روآکوتان استفاده کند که حاوی اسید رتینوئیک است.
البته این دارو باید باتوجه به آزمایش های کبدی مصرف شود.
من
سوال :
من 53 ساله هستم وسه ساله که یائسه شده ام وگر کشیدنم زیاد است چه کنم آیا همیشگی. است. یا درمان دارد متشکرم
جواب:
عزیزم معلومه که درمان داره، اگر فصل انار بود میگفتم روزی دو عدد انار شیرین طوری که هسته هاشم بجوید، میل کنید.
اما یک نسخه ای هست که استاد موسوی ارائه کردند که فواید زیادی داره و یکی از اثراتش، درمان همین گر گرفتگی ست:
این نوشیدنی از رب انار و آبغوره جوشیده نشده تهیه می شود . آبغوره نباید جوشیده شود زیرا اکسید می شود و پس از گرفتن آبغوره بدان کمی نمک اضافه می کنیم و سپس جلوی افتاب قرار می دهیم .
2واحد رب انار + 3 واحد آبغوره را با هم ترکیب نموده و می جوشانیم و بلافاصله بعد از اولین جوشش زیر آن را خاموش می کنیم ( زیرا در اثر جوشیدن بیش تر تلخ می شود) و هر شب قبل از خواب 1 تا 3 قاشق غذاخوری از ترکیب فوق را در یک استکان آب خنک حل می کنیم و می نوشیم .
این داروی طول عمر است و برای تمام بیماری های گرم و التهابی کاربرد دارد .
برخی از بیماری های قابل درمان :
انواع سرطان ها (زیرا سرطان از سودا و صفرا است) , تیرگی رنگ چهره , خشکی پوست , شکنندگی ناخن , کهیر , انواع عفونت ها (زیرا تمام عفونت ها گرم می باشند) , سنگ کیسه صفرا , هپاتیت , سوء القنیه( مقدمه استسقاء که پاها متورم می شوند) , پروستات , گل مژه , فشار خون , ذیابطیس , گرگرفتگی , آسیت (آب اوردن شکم) , نقرس , آتروفی , آرتروز, بیماری های مفصلی , انگل معده و...
چطور بفهمیم سرطان سینه داریم؟
سرطان سینه، رشد بدخیم سلول های سرطانی در بافت پستان است. در بیماری سرطان، سلول ها به صورت کنترل نشده ای رشد می کنند. سرطان سینه یکی از سرطان های شایع در بین زنان می باشد، اما این سرطان در بین مردان نیز دیده می شود.
انواع سرطان سینه
1- سرطان مجرایی: 85 تا 90 درصد افراد مبتلا به سرطان سینه، دچار این نوع سرطان هستند. در این نوع، فقط در داخل مجرای سینه، سلول های سرطانی رشد می کنند. اگر توده کوچکی را در سینه احساس کردید و یا از نوک سینه ترشحاتی خارج شد، فورا به پزشک مراجعه کنید.
2- سرطان لوبولی : 8 درصد افراد مبتلا به سرطان سینه، دچار این نوع هستند. شیر مادر درون این لوبول ها جمع می شود. گاهی اوقات این لوبول ها پر می شوند، اما سرطان سینه نمی باشد. وجود توده سفت، تورم، تغییر ظاهر سینه و نوک سینه برگشته همه جزو علائم این سرطان می باشد. از طریق بیوپسی سینه (نمونه برداری از بافت سینه) می توان این سرطان را تشخیص داد.
3- سرطان التهابی سینه: این نوع سرطان در پوست رخ می دهد و موجب قرمزی و ورم سینه می شود و ظاهر سینه را ملتهب می کند. اگر علائم زیر را داشتید، فورا به پزشک مراجعه کنید: اندازه سینه به طور ناگهانی بزرگ شود، پوست سینه شبیه پوست پرتقال بود، پوست سینه دائما در حال خارش بود، سینه گرم و سفت شده باشد، درد سینه داشته باشید، نوک سینه تو رفته باشد و ورم گره لنفاوی زیر بغل وجود داشته باشد.
4- بیماری پاژه نوک سینه: در این بیماری که معمولا در یک سینه وجود دارد، نوک سینه خارش دار و فلسمانند و قرمزرنگ می شود و به راحتی با جوش اشتباه گرفته می شود. بثورات قرمزی که در نوک سینه وجود دارند ممکن است به سمت پوست قهوه ای اطراف نوک سینه گسترش یابد و یا ممکن است موجب یک زخم باز در نوک سینه شود و یا علائمی شبیه اگزما در نوک سینه داشته باشد.
علائم سرطان سینه
- وجود برآمدگی و یا ضخیم شدن سینه و یا زیر بغل
- تغییر اندازه و یا شکل سینه در فرد بالغ
- از نوک سینه، مایعی بریزد که شیر نیست
- تغییر اندازه و شکل نوک سینه
- تغییر رنگ و یا بافت نوک سینه و یا هاله اطراف نوک پستان
- پوست سینه دارای فرورفتگی، چروکیدگی و یا جوش باشد.
اگر درد سینه دارید ...
در مراحل اولیه سرطان سینه ممکن است هیچ دردی و یا ناراحتی نداشته باشید. توسط ماموگرافی و آزمایشات منظم سینه، می توانید تغییرات سینه خود را متوجه شوید. خودتان نیز می توانید هر ماه، پستان خود را معاینه کنید و تغییرات را بفهمید.
به یاد داشته باشید، بسیاری از برآمدگی ها و جوش ها، خوش خیم می باشند و سرطانی نیستند و به خوبی با درمان مناسب بهبود می یابند.
اگر شما هر نشانه غیرطبیعی را در سینه خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. تشخیص و درمان به موقع سرطان سینه، شانس زندگی فرد را بیشتر می کند.
جلوگیری از سرطان سینه
هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از این سرطان وجود ندارد. اما شما می توانید سینه خودتان را معاینه کنید و شیوه جلوگیری از سرطان سینه را بیاموزید.
عوامل خطری که شما نمی توانید آنها را کنترل کنید، عبارتند از: جنس، ژن، نژاد، سن، وضعیت یائسگی، داروها و درمان های پزشکی، سن شروع قاعدگی و تاریخچه سلامتی خانوادگی.
کنترل سرطان سینه
- بارداری و شیردهی : بارداری قبل از سن سی سالگی و شیردهی، تعداد دفعات قاعدگی را کم می کند که یکی از دلایل کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می باشد. هورمون استروژن، ایجاد 80 درصد سرطان های سینه را تحریک می کند. بارداری و شیردهی باعث کاهش میزان این هورمون می شود.
- هورمون درمانی : استفاده از هورمون درمانی (مثلا برای مشکلات یائسگی) باعث بروز مشکلات قلبی و سرطان سینه می شود، در حالی که هورمون درمانی برای سلامت استخوان ها خوب است و جلوی سرطان روده بزرگ را می گیرد.
- الکل: نوشیدن الکل ممکن است میزان هورمون های زنانه را تغییر دهد و باعث بروز سرطان سینه گردد.
- سیگار: سیگار دارای مواد شیمیایی می باشد که باعث بروز سرطان می شود. این مواد شیمیایی جذب بدن شده و بر سلامت کنونی و آینده فرد اثر می گذارد.
- رژیم غذایی: انواع کلم ها دارای ترکیبات سولفور هستند که با سرطان می جنگند. دانه سویا دارای ایزوفلاون جنیستین می باشد که با سرطان سینه می جنگد. پیاز و سیر، ادویه ها، توت ها و میوها، دانه ها و غلات، ماهی ها، چای و قهوه بدون کافئین، آب و آبمیوه نیز موادغذایی ضد سرطان می باشند.
- ورزش: 3 تا 5 ساعت در هفته، پیاده روی تند کنید تا خود را در مقابل سرطان سینه محافظت نمایید.
- وزن: وزن خود را با ورزش و تغییر عادات غذایی متعادل کنید تا از سرطان در امان مانید.
معاینه سینه توسط خود فرد
این معاینه باید هر ماه توسط خود فرد انجام شود. همراه با این معاینه، باید ماموگرامی سالانه و آزمایشات پزشکی نیز انجام شود. با این معاینه، تغییرات یک ماه گذشته را می توانید در سینهتان ببینید.
در این معاینه، بافت سینه را از قسمت زیر نوک سینه و هاله اطراف سینه به سمت زیر بغل معاینه می کنید. هر ماه 15 دقیقه برای معاینه سینه خود وقت بگذارید.
زمان مناسب برای معاینه سینه توسط خود فرد
- اگر شما هنوز یائسه نشده اید: چند روز بعد از اتمام قاعدگی، این معاینه را انجام دهید. در این هنگام، میزان هورمون ها ثابت و سینه کمتر حساس می باشد.
- اگر شما یائسه شده اید: روز مشخصی را در هر ماه به این معاینه اختصاص دهید.
روش های معاینه سینه توسط خود فرد
1- دست ها بر مفصل ران
بایستید و دستان خود را بر مفصل ران بگذارید و ظاهر هر دو سینه خود را بررسی کنید.
اندازه، شکل و فاصله بین سینه ها را نگاه کنید.
اگر تغییری در رنگ پوست و یا بافت سینه می بینید، آن را یادداشت کنید.
به نوک سینه و هاله اطراف آن نگاه کنید و ببینید که سالم به نظر می رسند یا نه.
2- دست ها پشت سر
در حالی که در مقابل یک آیینه ایستاده اید، دست ها را بالا ببرید و پشت سرتان قرار دهید و نگاه کنید که آیا سینه ها به سمت بالا حرکت می کنند و هر گونه تغییری را یادداشت کنید.
به نوک سینه و هاله اطراف آن نگاه کنید و ببینید گودی، برآمدگی و یا تورفتگی در این نواحی بوجود نیامده باشد.
به زیر بغل خود نگاه کنید و ببینید در آن ناحیه که گره لنفاوی دارد، ورمی وجود نداشته باشد.
3- ایستاده و مالش
دست چپ خود را بالا ببرید و با استفاده از انگشتان دست راست بر روی سینه چپ فشار کمی وارد کنید.
انگشتان خود را از بالا تا پایین سینه و همینطور از سمت داخلی سینه به سمت زیر بغل حرکت دهید.
می توانید از حرکت دایرهای شکل استفاده کنید.
هر گونه تغییری در بافت، رنگ و یا اندازه سینه را یادداشت کنید.
سپس روی سینه راست نیز همین معاینه را انجام دهید.
بهتر است این معاینه را در زیر دوش آب انجام دهید، زیرا پوست خیس است و دارای کمترین مقاومت در برابر اصطکاک انگشتان می باشد.
4- بررسی نوک سینه
هر دو دست خود را پایین بیاورید.
با انگشتان سومی و اشاره دست راست، به آرامی نوک سینه چپ را فشار دهید و نوک سینه را به طرف جلو بکشید. ببینید که آیا نوک سینه به جای اول خود برمی گردد؟ و آیا مایعی از نوک سینه ترشح می شود؟
تغییرات را یادداشت کنید. سینه راست را نیز به همین طریق معاینه کنید.
5- درازکشیده و مالش
این معاینه را در اتاق خوابتان انجام دهید.
بر روی تخت دراز بکشید و بالش را زیر سر و شانه های خود قرار دهید.
دست چپ خود را پشت سرتان قرار دهید.
با دست راست، سینه و زیر بغل را مالش دهید (همانطور که در معاینه ایستاده و مالش توضیح داده شد)
هر گونه تغییر در بافت، رنگ و اندازه را یادداشت کنید.
سپس سینه دیگر را نیز معاینه کنید.
توصیه ها
- روز معینی را در هر ماه برای این معاینه انتخاب کنید و هیچ گاه آن روز را فراموش نکنید.
- با آرامش و تنفس معمولی این معاینه را انجام دهید.
- هر گونه تغییری را به پزشک خود بگویید.
- معاینه پزشکی و ماموگرافی سالانه را هم فراموش نکنید.
شربتی برای رفع بیشتر مشکلات جسمی خانمها
سکنجبین رازیانه ای:
نصف لیوان عرق رازیانه
نصف لیوان آب
یک قاشق مربا خوری عسل
یک قاشق چایخوری آب لیمو یا نارنج تازه
هر شب دو ساعت بعد از غذا و قبل از خواب
به جز ایام قاعدگی
همه چیز رو در خانم ها تنظیم می کنه
تناسب اندام
لاغری
چاقی
متابولیسم
میل و قوت جنسی
زیبایی پوست و مو
تناسب سینه ها
عملکرد تخمدان ها
کیفیت قاعدگی
افسردگی
شیردهی
گوارش و اختلالات گوارشی
عفونت ها هر جا که باشند
در بانوان غدد داخل واژن و دهانه رحم به طور مداوم مقدار کمی مایع ترشح می کنند. این مکانیسم کمک به سلامت و پاک شدن مجرای تناسلی می کند. این ترشحات اکثراً بیرنگ و یا حداکثر شیری کم رنگ و بدون بو هستند، ولیکن بسته به سیکل ماهیانه در خانم ها رنگ و غلظت آن تغییر پذیر است. به طوریکه در زمان تخمک گذاری، حاملگی،شیر دادن و نزدیکی جنسی مقدار این ترشحات بیشتر می شود . بنابراین با توجه به نکات ذکر شده باید توجه داشت که افزایش ترشحات واژن در زنان در بسیاری موارد طبیعی است، به ویژه اینکه ترشحات باعث مرطوب شدن مجرای تناسلی زنان می شود،که این خود کمک بسیار در پیشگیری از بیماری گوناگون در این ناحیه می کند.
چه زمانی این افزایش ترشح طبیعی نیست؟
اگر افزایش ترشح باعث تغییر رنگ، بو ، التهاب ناحیه تناسلی، خارش، سوزش بشود غیر طبیعی خواهد بود به ویژه اینکه اگر بیمار در زمان عادت ماهیانه نباشد ولیکن ترشح خونی داشته باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه کند.
چه چیز باعث این تغییرات می شود؟
هر عاملی که تغییر در محیط طبیعی واژن بدهد، و به عبارتی PH آن را تغییر بدهد، سبب افزایش ترشح غیر طبیعی از واژن می شود مانند: استفاده از بعضی صابونها، آنتی بیوتیکها، بیماری قند، حاملگی، عفونتها، و یا حتی پاک کردن مجرای تناسلی توسط اسپری های مخصوص ناحیه تناسلی و یا Vaginal douchمی توانند این مشگل را سبب شوند.
چگونه Vaginal Douching سبب عفونت می شود.؟
بسیاری از بانوان فکر می کنند این روش بسیار خوبی برای پاکیزه نگهداشتن واژن است. اگر چنانچه احساس بو در ناحیه تناسلی می کنید این بو اکثراً از قسمت خارجی دستگاه تناسلی است و شما می توانید با آب و صابون قسمت خارجی دستگاه تناسلی را تمیز نگاه دارید و همان حمام روزانه برای این پاکیزگی کافی است.
در حالیکه با گرفتن دوش واژینال و استفاده از مواد شیمیائی محیط طبیعی واژن را به هم می ریزید که این خود سبب عفونت می شود. از طرفی دیگر توسط Vaginal Douching (شستشوی واژن) باکتریهای موجود در واژن را به قسمت دهانه رحم خود و خود رحم روانه می کنید که این خود سبب عفونت در این نواحی خواهد شد.
چه عوامل دیگری سبب افزایش ترشح واژن می شوند؟
افزایش ترشح واژن به گونه غیر طبیعی به دلایل گوناگون خواهد بود که به طور کلی به نام Vaginitis نامیده می شوند.
۱- عفونتهای قارچی واژن
درواژن زنان قارچ به مقدار کم به طور طبیعی زندگی می کند، محیط اسیدی واژن مانع از رشد این قارچها می شود. حال اگر به دلیلی از اسیدی بودن محیط واژن کاسته شود قارچها رشد بیشتر خواهند کرد و سبب عفونت قارچی در واژن می شوند. حاملگی، بعضی از آنتی بیوتیکها، مصرف قرصهای جلوگیری از حاملگی، بیماری قند، استفاده از کورتون ، زمان سیکل ماهیانه، روابط جنسی، نیز از عواملی هستند که باعث تغییر محیط طبیعی واژن و افزایش رشد قارچها و در نتیجه باعث عفونت در واژن می شوند.
علائم عفونت قارچی چیست؟
باید بگویم که این بیماری بسیار شایع است. بیمار احساس نارحتی در ناحیه تناسلی دارد که به صورت سوزش، خارش در دهانه واژن و در قسمت خارجی ناحیه تناسلی احساس می شود. ترشحات واژن به رنگ سفید و بسیار غلیظ در می آید که می توان آن را به شکل تکه های ریز پنیر مانند دید. بیمار احساس سوزش در زمان نزدیکی دارد. و همینطور احساس تورم در قسمت خارجی دستگاه تناسلی می کند.
ولیکن به یاد داشته باشید که اگر مکرراً و یا به گونه شدید بیماری مبتلا شوید که گاهی هم به درمان جواب نمی دهد و بلافاصله پس از درمان بیماری باز می گردد باید از نظر سایر بیماریهای سیستمیک به ویژه بیماری قند بررسی شوید.
چگونه درمان می شوید؟
درمان این بیماری بسیار ساده و معمولا با استفاده از کرمهای موضعی ضد قارچ مخصوص دستگاه تناسلی بانوان و یا گاهی هم اگر قادر به استفاده از کرم واژینال نباشید، با خوردن دارو درمان پذیر می باشد. گاهی توسط داروهائی که احتیاج به نسخه پزشک ندارد این بیماری به راحتی درمان پذیر است. ولیکن باز هم تکرار می کنم، چنانچه حامله هستید و یا به طور مکرر درگیر این بیماری می شوید، باید حتماً به پزشک خود مراجعه کنید که علت اصلی را جویا شوید.
چگونه از ابتلا مکرر به این بیماری پیشگیری کنیم؟
به نکات زیر توجه داشته باشید.
•حتماً از شورت های کتانی استفاده کنید.
• تا آنجا که ممکن است از پوشیدن شورت های پلاستیکی و یا بسیار تنگ و چسبان خودداری کنید.
از کاغذهای توالت حاوی مواد معطر و رنگی، Tampon، Pad های معطر و Bubble Bath و یا به طور کلی نشستن در وان حمام پرهیز کنید.
• اگر باز هم گرفتار عفونت مکرر قارچی واژن شدید به پزشک خود حتماً مراجعه کنید به دو دلیل نخست اینکه ممکن است علت بیماریهای سیستمیک بدن باشد و دو م گاهی لازم است که پزشک شما را برای مدت چند ماهی روی درمان بگذارد که از تکرار عفونت جلوگیری شود.
آیا همسر و یا دوست پسر شما باید درمان بشود؟
در این عفونت یا ر شما احتیاج به درمان ندارد و این بیماری اکثراً او را گرفتار نخواهد کرد مگر اینکه همسر شما مشکل دیگری ازنظر بیماری سیستمیک داشته باشد.
عفونت های میکروبی واژن
این عفونت Bac terial Vaginitis خوانده می شود.
محیط واژن حاوی نوعی باکتری است که به نام باکتری خوب واژن معروف است و همینطور حاوی باکتری دیگری است که به نام Anacrobes نامیده می شوند. گاهی بدون دلیل ویژه این نوع باکتری بیش از انداره رشد کرده و سبب بیماری می شوند.
چه علائمی دارند؟
گاهی بیمار اصلاً علائمی ندارد، گاهی این بیماری سبب افزایش ترشح واژن می شود که اکثراً آبکی است. یا گاهی رنگ زرد کمرنگ یا پررنگ تر دارد. گاهی بودار می شود که به اصطلاح Fishy Smell خوانده می شود که بیماران این بو را اکثراً پس از نزدیکی با همسر احساس می کنند، و گاهی بیمار احساس سوزش و خارش دارد.
چگونه تشخیص داده می شود؟
به پزشک مراجعه کنید. ترشح شما را در مطب آزمایش می کند و بلافاصله تشخیص داده خواهد شد.
آیا این نوع عفونت ازطریق نزدیکی منتقل می شود؟
اگر چه این بیماری در بانوانی که فعالیت جنسی دارند بیشتر دیده می شود ولیکن ارتباطی به نزدیکی ندارد و یار مقابل هم احتیاج به درمان ندارد. مگر اینکه بیمار مکرراً گرفتار این بیماری بشود.
چگونه درمان می شود؟
با تمام سادگی این بیماری احتیاج به درمان دارد چراکه اگر درمان نشود عفونت به سمت دهانه رحم، رحم و لوله ها می رود و سبب مشکلات بسیار و بدتری خواهد شد. به ویژه اگر اینکه زن حامله باشد. این بیماری را می شود به طور موضعی و یا خوراکی درمان کرد ولی درمان این بیماری حتماً احتیاج به مراجعه به دکتر و نسخه پزشک دارد .
عفونت شایع دیگر واژنTrichumoniasis است
عامل این بیماری یک نوع انگل به نام تریکومونا است که اکثراِ در اثر نزدیکی با فرد مبتلا ، بیمار درگیر آن خواهد شد. گاهی بیمار مدتها این بیماری را دارد بدون اینکه علائمی داشته باشد.
چه علائمی دارد؟ افزایش ترشح واژن، تغییر رنگ آن به صورت آبکی، یا زرد رنگ و یا گاهی سبز کمرنگ، بوی بد، خارش و سوزش، درد و سوزش در هنگام دفع ادرار از علائم آن است. اکثراً احتیاج به درمان خوراکی دارد. در این نوع گرفتاری همسر بیمار هم بهتر است که درمان بشود.
در اینجا باید یاد آور شوم که عفونتهای دیگر ناحیه تناسلی در ارتباط با رابطه جنسی ونزدیکی بیمار به آنها مبتلا می شود ازقبیل «کلامید یا»، سوزاک، هم می تواند سبب افزایش ترشح واژن بشود، ولیکن اینها عفونت هائی هستند که ابتدا دهانه رحم را گرفتار می کنند و گاهی تنها علامت آنها افزایش ترشح واژن است که در این نوع عفونتها زن و مرد هر دو باید درمان بشوند. ولیکن به خاطر داشته باشید که در این مقاله فقط سخن بر سر عفونت های شایع ناحیه واژن است نه سایر قسمتهای تناسلی
نکاتی که برای پیشگیری از عفونت واژن باید رعایت شود.
۱- از Vaginal douche استفاده نکنید
۲- از مواد عطری- اسپری عطری، Tamponsو همینطور از Pad های معطر در زمان خونریزی ماهیانه پرهیز کنید.
۳- همیشه شورت های کتانی که زیاد هم تنگ و چسبان نباشند، بپوشید.
۴- همیشه ناحیه تناسلی و مقعد را از جلو به عقب پاک کنید این روش تا آنجا که ممکن است از انتقال عفونت از ناحیه رکتوم به واژن جلوگیری خواهد شد.
۵- گاهی این خارش و سوزش در ناحیه تناسلی ممکن است به دلیل آلرژی به مواد پاک کننده باشد در این صورت بهتر است که پودر لباسشوئی و کاغذ یا مایع نرم کننده پارچه را در موقع شستشو عوض کنید.
۶- گاهی کاندوم یــــا «دیافراگم» و یا Sperm Killing Gel که برای پیشگیری از حاملگی مصرف می شود ممکن است سبب حساسیت و خارش و سوزش در ناحیه واژن بشود، در اینصورت بهتر است روش دیگری را جایگزین کنید.
۷- پس از دوش روزانه ناحیه خارجی تناسلی را با حوله خوب خشک کنید.
راه های درمان عفونت های قارچی در بانوان
اشاره به اینکه خارش در خانمها یکی از مشکلاتی است که استفاده از استخر یا در سفر ایجاد میشود،
خارش ناحیه تناسلی اغلب ناشی از عفونتهای قارچی این ناحیه است، گفت: این عفونت با علایمی مانند ترشحات سفید رنگ و پنیری شکل بروز می کند.
در مواردی که دسترسی به پزشک امکان پذیر نیست، خانم ها می توانند با استفاده از کرم موضعی هیدروکورتیزون و کرم واژینال کلوتریمازول که به راحتی و بدون نسخه پزشک در هر داروخانهای قابل تهیه است، به طور موقت از این مشکل، خلاصی یابند.
در بسیاری از موارد ممکن است خارش زمینه عصبی داشته باشد، در این صورت استفاده از داروهای آرام بخش ضعیف موجب بهبودی میشود.
علی رغم بهبودی نسبی با این داروها، خانم ها حتما باید جهت انجام معاینات و بررسی های لازم، به پزشک متخصص مراجعه کنند.
در مواردی که خارش زمینه عصبی دارد، اغلب پس از یک روز پر استرس ایجاد میشود، در این حالت با استفاده از داروهای گیاهی آرام بخش مانند گل گاوزبان همراه با سنبل الطیب می توان آرامش نسبی را بدست آورد تا پس از آن با استفاده از درمانهای دارویی موقتا با این مشکل کنار آمد و سپس با مراجعه به پزشک و معاینه، علت اصلی بیماری برطرف شود.
استفاده از لباس های نخی و گشاد خصوصا در فصل گرما در پبشگیری از عفونتهای قارچی بسیار موثر است.
استفاده مکرر از این مواد موجب برهم زدن محیط طبیعی واژن شده، افزایش زمینه بروز عفونتهای قارچی را به همراه دارد.
ابتلا به عفونتهای قارچی شیوع بالایی دارد ولی در عین حال درمانهای آسان و دسترسی برای آن وجود دارد، عدم درمان به موقع این بیماری موجب مزمن شدن عفونت و طولانی شدن روند درمانی می شود.
برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی، پوشیدن لباس زیرنخی، پرهیز از دوش واژینال به غیر از موارد ضروری، خشک کردن و تعویض لباسهای زیر خیس یا نمدار به هنگام رفتن به دستشویی و استفاده از لبنیات به ویژه ماست توصیه میشود.
آیا از کیست های سینه در زنان اطلاعی دارید؟
تغییرات فیبروکیستیک پستان از حالت های شایع با آماری حدود 80 درصد در بین خانم ها است که تا 99 درصد با درمان های غیر جراحی برطرف می شود.
با اعلام شیوع 80 درصدی تغییرات فیبروکیستیک پستان، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی: 99 درصد تغییرات فیبروکیستیک پستان با روش های غیر جراحی درمان می شوند .
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: تغییرات فیبروکیستیک پستان از حالت های شایع با آماری حدود 80 درصد در بین خانم ها است که تا 99 درصد با درمان های غیر جراحی برطرف می شود.
دکتر نسرین السادات علوی متخصص جراحی سینه در خصوص تغییرات فیبروکیستیک در پستان و راههای کاهش این عارضه بیان داشت: تغییرات فیبروکیستیک حالتی است که در پاتولوژی به شکل فیبروز و کیست های بسیار ریز در پستان مشخص می شود که در بعضی مواقع احتمال افزایش و بزرگ شدن کیست ها وجود دارد ولی در اغلب موارد اندازه آن ها بسیار ریز است.
دکتر علوی با بیان این مطلب که تغیییرات فیبروکیستیک به دلیل شیوع بالا در بین زنان بیماری محسوب نمی شود، گفت: این عارضه تغیییر حالت خاص سینه است ولی بیماری تلقی نمی شود زیرا که 80 درصد از زنان در زمانی از عمر خود میزانی از این حالت را تجربه می کنند و نزدیک به عادت ماهانه دچار تورم و سنگینی و همچنین دردناک شدن پستان می شوند.
وی با تاکید به این موضوع که بالا رفتن هورمون های زنانه عامل موثر در بروز درد قبل از عادت ماهیانه درحالت فیبروکیستیک است، بیان داشت: در نزدیکی زمان سیکل ماهانه به دلیل بالا رفتن هورمونها در خون و حساس بودن نسج سینه به این هورمونها، پستان دچار تورم و سنگینی می شود و به دنبال آن دردناک می شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: بعد از شروع سیکل ماهانه به دلیل کاهش هورمون استروژن در خون درد سینه ها به میزان زیادی برطرف می شود و فرد احساس راحتی می کند .
وی با اشاره به شیوع فراوان این عارضه در بین زنان تصریح کرد: این حالت در بعضی افراد به شکل خفیف و فقط چند روز قبل از عادت ماهانه شروع می شود و با آغاز این دوران کاملاٌ از بین می رود، اما در بعضی از افرادی که به حالت شدید به این عارضه مبتلا هستند ممکن است دوره طولانی تری سینه شان دردناک باشد تا جایی که در گروهی از این افراد فقط یک هفته بعد از پریود سینه ها بدون درد است و بعد از این دوران دوباره سینه ها شروع به تورم می کند و دردناک می شود و در حدود 2 تا 3 هفته این درد طول می کشد تا عادت ماهیانه بعدی اتفاق بیفتد.
دکتر علوی گفت: در بعضی از موارد ممکن است خانمها این درد سینه را به طور همیشگی داشته باشند و این درد آزار دهنده باشد و یا به دلیل تداوم درد، آن را علامتی از سرطان پستان بدانند و به پزشک مراجعه کنند، در این هنگام پزشک موظف است که در ابتدا بیمار را تحت معاینه کامل قرار دهد و سونوگرافی و در صورت لزوم ماموگرافی درخواست کند تا مشخص شود آیا علاوه بر زمینه فیبروکیستیک بیماری همراه و یا توده ای در سینه وجود دارد یا خیر.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: در صورتی که پزشک معالج بعد از چکاپ کامل اطمینان پیدا کند که به غیر از زمینه فیبروکیستیک بیماری همراه دیگری وجود ندارد به شخص این اطمینان را می دهد که این عارضه عادی و قابل درمان است و تا حدودی زیادی نگرانی وی را کاهش می دهد.
دکتر علوی با رد احتمال تبدیل فیبروکیست ها به توده های سرطانی گفت: فیبروکیستیک یک عارضه خوش خیم است اما به دلیل این که در بین زنان بسیار شایع است تعدادی از آن ها بدون ارتباط با فیبروکیستیک ها ممکن است به سرطان مبتلا شوند و این احتمال وجود دارد که در سونوگرافی و ماموگرافی که برای تشخیص فیبروم ها انجام می شود توده های سرطانی نیز مشاهده شود.
وی شایعترین علامت فیبروکیستیک را درد سینه همراه با تورم عنوان کرد و افزود: در بعضی از مواردی که شدت درد کم باشد بیمار پس از مراجعه به پزشک و اطلاع از این موضوع که این تغییر در پستان عارضه ای عادی است این درد را تحمل می کند ولی در بعضی موارد که شدت درد زیاد است بیمار نیازمند درمان داروئی است.
دکتر علوی به دو فاکتور رژیم غذایی، اضطراب و استرس در تشدید درد سینه های فیبروکیستیک اشاره کرد و گفت: شدت درد در دوران عادت ماهانه متفاوت است که عواملی چون مصرف مواد محرک کافئین دار ازجمله کاکائو، نوشابه های گاز دار، و قهوه در رژیم غذایی و مواجه با استرس و اضطراب می تواند این درد را افزایش دهند.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران پیرامون درمان این حالت خاطر نشان کرد: در قدم اول در درمان زنان مبتلا به فیبروکیستیک به آن ها اطمینان داده می شود که مشکلی وجود ندارد و این یک عارضه عادی و قابل درمان است که این اطمینان بخشی تا حدودی، از استرس بیمار می کاهد.
وی ادامه داد: در صورتی که بیمار برای کاهش درد نیاز به مصرف دارو داشته باشد،با تجویز ترکیبات ویتامین e و روغن گل مغربی تا میزان زیادی می توان درد را کاهش داد و همزمان به بیمار توصیه می شود که رژیم غذائی ذکر شده را رعایت کند. در مواردی که شدت درد زیاد باشد از درمان های داروئی دیگر مانند تاموکسیفن و دانازول استفاده می شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: درمان جراحی در این بیماران معمولاٌ نیاز نیست، مگر در مواردی که شدت درد بیمار زیاد باشد و پزشک مجبور شود قسمتی از ناحیه سینه را که فیبروکیستیک دردناک در آن قرار دارد خارج کند ولی جراحی در سینه های فیبروکیستیک بسیار بسیار نادر اتفاق می افتد و 99 درصد خانم ها به درمان های ابتدایی و داروئی پاسخ می دهند.
کدام تودههای سینه خطرناک و سرطانی هستند؟
درحال حاضربر اساس آمارهابهنظر میرسدکه سرطان سینه کشندهترین سرطان درمیان خانمهابه شمار میآید. همه ما شنیدهایم که سرطان از یک توده شروع میشود؛در حالیکه بسیاری از خانمها در ماموگرافیهای خود با تودههایی روبهرو میشوند که اکثرشان خوش خیم هستند.
برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز: درحال حاضر بر اساس آمارها بهنظر میرسد که سرطان سینه کشندهترین سرطان در میان خانمها به شمار میآید. همه ما شنیدهایم که سرطان از یک توده شروع میشود؛ این در حالی است که بسیاری از خانمها در معاینات خانگی یا ماموگرافیهای خود با تودههایی روبهرو میشوند که اکثرشان خوش خیم هستند اما با این حال به شدت نگران میشوند؛ اینکه آیا این تودهها در آینده تبدیل به سرطان خواهند شد یا خیر؟ پس اگر میخواهید با انواع تودههای سینه از جمله کیستها، فیبرومها، تودههای عفونی، نکروز چربی و ... آشنا شوید حتما این مقاله را بخوانید.
انواع تودهها کدامند؟
تودههایی که در پستان یافت میشوند، انواع مختلف دارند اما شایعترین آنها که بسیاری از خانمها با آن روبهرو میشوند عبارتند از: فیبروآدنومها، کیستها، تودههای ناشی از التهاب و عفونت، بیماری فیبروکیستیک سینه، نکروز چربی و برخی تودههای اختصاصی دیگر که به طور مختصر با علائم و درمان این تودهها آشنا میشویم.
از این درد نترسید
تغییرات فیبروکیستیک پستان از حالتهای شایع در بین خانمهاست که تا 99 درصد با درمانهای غیر جراحی برطرف میشود. فیبروکیستیک سینه در حقیقت یک بیماری محسوب نمیشود بلکه بروز تغییراتی در سینه خانمهاست که با درد و تورم سینهها قبل از عادت ماهانه و بهبود نسبی آن بعد از اتمام عادت ماهانه همراه است. تقریبا 80 در صد ازخانمها در دورهای از زندگی خود این حالت را تجربه میکنند اما شدت آن در افراد مختلف یکسان نیست. در مواردی که درد خفیف است تجویز ویتامینها و پرهیز از مواد محرکی چون قهوه، چای غلیظ، نسکافه و کاکائو در تسکین درد موثر است اما اگر درد شدید و آزار دهنده باشد داروهای دیگری تجویز خواهند شد.
این کیستها اغلب خوشخیم هستند
کدام کیستها را باید جراحی کرد؟
کیستها تودههایی با دیواره ظریف و حاوی مایع هستند، درست مانند یک توپ پینگ پنگ که از آب پر شده باشد. این کیستها در هر جای بدن از جمله سینه میتوانند ایجاد شوند و بسیار شایع هستند طوری که تعداد زیادی از خانمها ممکن است یک یا چند کیست در یک یا هر دو سینه خود داشته باشند. کیستها علت خاصی ندارند اما به نظر میرسد که با وضعیت هورمونی فرد در ارتباط باشند، با این حال وجود کیست لزوما به معنای اختلال هورمونی در یک خانم نیست. خوشبختانه کیستها در اغلب موارد خوش خیم هستند و مشکلی برای بیمار ایجاد نمیکنند. برای درمان آنها اگر با درد همراه باشد میتوان از داروهای خوراکی استفاده کرد. اگر کیست بزرگ باشد یا پزشک تشخیص دقیق تر را لازم بداند، اقدام به تخلیه آن با سوزن ظریف خواهد کرد که کار بسیار راحت و بدون دردی است و به صورت سرپایی انجام میشود. اگر کیستهای کوچک مشکوک باشند میتوان آنها را با هدایت سونوگرافی تخلیه کرد و نمونه را برای بررسی سلولی به آزمایشگاه فرستاد. در اغلب موارد اقدامات فوق برای درمان کیست کافی است اما به ندرت عمل جراحی نیز لازم میشود؛ برای مثال درکیستهایی که مایع داخل آنها خونی باشد یا در کنار آنها تودهای دیگر نیز مشاهده شود یا اگر پس از چند بار تخلیه و به فاصله کوتاه از زمان تخلیه کیست عود کند یا اگر قسمتی از آنها سفت یا توپر باشد یا اگر مشکوک به بدخیمی باشند، نیاز به جراحی وجود دارد.
فیبرو آدنومها
این توده در زنان جوان شایعتر است
فیبرو آدنومها شایعترین تومورهای خوشخیم پستانی هستند که بیشتر در زنان 20 تا 35 ساله دیده میشود اما در نوجوانان هم ممکن است دیده شوند. قبل از 25 سالگی فیبرو آدنومهای پستان از کیستها شایعترند و موجب اضطراب و هراس در این گروه از بانوان میشوند. این تودهها ممکن است دوطرفه (در هر دو پستان) باشند و گاهی تعداد آنها به چند عدد در هر سینه میرسد. معمولا در صورتی که تشخیص فیبرو آدنوم برای پزشک مسجل باشد نیازی به عمل جراحی وجود ندارد اما اگر توده رو به رشد باشد یا اندازه آن در حدی بزرگ باشد که خارج کردن آن ترجیح داده شود، اقدام جراحی لازم میشود. این عمل ساده و بیخطر است و از نظر زیبایی نیز مشکل خاصی در سینه ایجاد نمیکند زیرا با یک برش بسیار کوچک انجام میشود و با بخیه ظریف و قابل جذب ترمیم میشود.
تودههای عفونی والتهابی
شاید سینه عفونت کرده باشد!
تودههای التهابی بر اثر عواملی نظیر عفونت ایجاد میشوند. التهاب ایجاد شده در بافت پستان سبب میشود توده یا سفت شدگی در سینه لمس شود. حتی گاهی با به داخل کشیدن پوست یا نوک سینه علائم سرطان را تقلید میکند.
عفونتهای بافت پستان اغلب در خانمهای شیرده اتفاق میافتند اما گاهی در افراد دیگر نیز مشاهده میشوند. درمان اولیه این تودهها استفاده از آنتیبیوتیک است و بیماران باید سریعا به پزشک مراجعه کنند و دارو دریافت کنند چراکه این التهاب ممکن است تبدیل به آبسه شود. در این صورت نیاز به تخلیه با عمل جراحی پیدا میکند. برخی اوقات عفونتهای قارچی در سینه ایجاد التهاب میکنند که در این موارد نیاز به درمان با داروهای خاص وجود دارد. گاهی نیز علت التهاب ناشناخته است و میکروب خاصی را نمی توان در کشتهای انجام شده یافت. در این مورد نیز درمانهای خاصی وجود دارد که به خوبی بیماری را کنترل میکنند.
نکروز چربی
توده ای که براثر ضربه ایجاد میشود
اغلب در سینههای بزرگ بر اثر وارد آمدن ضربه، نسوج چربی آسیب دیده و به صورت توده ای بدون درد احساس میشود. این ضایعه نیاز به درمان خاصی ندارد و اغلب خود به خود از بین میرود اما در بعضی موارد چون با ضایعه بدخیم از نظر ظاهری قابل افتراق نیست، نیاز به نمونهبرداری و خارج کردن دارد. باید توجه داشت هر تودهای که بعد از ضربه ایجاد میشود، نکروز چربی نیست. گاهی ضربه عاملی برای دقت بیشتر خانمها به سینه و کشف تودههایی میشود که از قبل وجود داشته اما به دلیل اینکه درد نداشته از نظر پنهان ماندهاند بنابراین تودههایی که بعد از ضربه کشف میشوند، باید تحت بررسی کامل قرار گیرند.
فورا نمونهبرداری کنید
مطلبی که در مورد تمام تودههای خوش خیم باید تأکید کرد این است که تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن توده با پزشک متخصص است. اگر پزشک برای تشخیص دقیق، نمونه برداری یا عمل جراحی را توصیه کرد باید در اولین فرصت آن را انجام دهید چون ضرر یک نمونه برداری ساده بسیار کمتر از تشخیص ندادن و به تعویق انداختن درمان یک توده بدخیم (سرطانی) است. به یاد داشته باشید که سرطان سینه قابل درمان است به شرطی که در تشخیص و درمان آن اهمال نکنیم
درمان ترک خوردگی لب
لب بسیاری از افراد در فصل سرما ترک میخورد . درمان آن چکاندن دو قطره روغن زیتون در ناف به هنگام خواب است (چند شب)
درمان عفونت تخمدان
بیش از ۹۰درصد خانم ها دچار عفونت و کیست تخمدان هستند – برای ریشه کن کردن این عفونتها باید شبها هنگام خواب به مقدار ۳ سی سی عسل ، تزریق واژینال داشته باشند (به همین راحتی قابل درمانه)
درمان ضعف جنسی خانم ها
خانم هایی که ضعف جنسی دارن و لاغر هستند بجای خوردن قرصهای تقویتی خارجی. کافیه ۲۱ روز شکوفه ی درخت سنجد رو دم کنند و با عسل میل کنند. بعد از ۲۱ روز تغییرات اساسی در خود می بینن.
درمان خونریزی شدید ماهانه؛
برای درمان خونریزی شدید و طولانی ماهانه (دیسمنوره و هایپر منوره) کافیه زیر سینه ها رو بادکش گذاشت. برای درمان خونریزی کم ماهیانه کافیه روی ساق پا بادکش گذاشت. ( بانوان گرامی لطفا خود را اسیر قرصهای هورمونی نکنید – درمان بسیار ساده است )
برای پاکسازی رحم
یه توصیه دارم براتون و لطفا بخاطر سلامتی خودتون انجامش بدید :
از عطاری رازیانه تهیه کنید و پودر اون رو آماده کنید ، هر روز به میزان یک قاشق چایخوری داخل یک لیوان آب جوش بریزید و بذارید ده دقیقه ای دم بکشه ، بعد خالی و یا بهمراه یک قاشق عسل و نه شکر! میل کنید ،، با این کار تمان هورمونهای زنانه تان تنظیم میشه و رحم شما بصورت کامل پاکسازی میشه و احتمال تمام بیماریهای مربوط به رحم رو به صفر میرسونین
همچنین دم کرده ی یک قاشق نعنا خشک بصورت روزانه نیز از قویترین آنتی بیوتیک ها قوی تر عمل کرده و رحم و بدنتان را کاملا پاکسازی می کند !
فراموش نکنید رازیانه مخصوص خانمهاست و برای آقایون مضر هست ..
امیدوارم با این دو نسخه بدنی سالم و باطراوت پیدا کنید و از تمام داروهای شیمیایی بی نیاز شید
سوال :
سلام من بعدازدوماه پریودشدم لکه لکه است میخواستم ببینم چی بخورم باز بشه ممنون میشم
میخوام حامله بشم ولی تخمدانم ضعیفن چکارکنم
جواب:
درمان ناباروری :
الف ) بادکش کمر و زیر شکم یک شب در میان ۲۱ مرحله
ب ) روغن مالی کمر و زیر شکم و کشاله ران با ترکیبی از روغن کنجد و زیتون بودار
ج ) شبی یک لیوان عرق رازیانه همراه با یک قاشق مرباخوری عسل به غیر زمان پریودی
د ) شبی یک لیوان عرق بهار نارنج همراه با یک قاشق مرباخوری فرنجمشک با کمی عسل
ه ) حجامت در صورت لزوم
و ) موارد زیر به صورت روزانه توصیه می شود :
خرما ۳ عدد ـ انجیر ۷ عدد شبانگاه ـ زیتون ۷ عدد صبحها ـ کشمش ۲۱ عدد ـ بادام درختی ۱۴ عدد
چ ) ترک یا کاهش جدی سردیها مخصوصا شبها
ببینید شما اگر این دستورو انجام بدید مشکل پریودتون رفع میشه به خاطر مورد ج...و به امید خدا باردار میشید.
ضد سرفه و خشکی گلو
سیر: یک یا دو عدد سیر را رنده کنید و با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و پس از سرفه کردن مصرف کنید.
زنجبیل: دم کرده زنجبیل برای درمان سرفه های خشک مفید است.
آب انگور: یک فنجان آب انگور را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و سه بار در روز بنوشید.
عسل: مخلوط عسل و لیموی تازه خاصیت ضدباکتری دارد و در درمان سرفه به کار می رود.
آب پیاز: یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان آب پیاز حل کنید و پس از سه تا چهار ساعت، هر دو ساعت یک بار، یک قاشق غذاخوری میل کنید.
بزرگ شدن کبد
وقتی کبد بزرگ تر از اندازه طبیعی خود می شود، هپاتومگالی رخ می دهد. بزرگ شدن کبد، نشانه ای از یک بیماری است. علل زیادی باعث بزرگی کبد می شوند، مثل بیماری هپاتیت.
بزرگ شدن کبد
بسته به علت این مشکل، بزرگی کبد گاهی اوقات باعث نارسایی کبد می شود. نارسایی کبد وقتی رخ می دهد که بخش زیادی از کبد از کار بیفتد و تخریب شود.
کبد یک اندام حیاتی در بدن است و در قسمت راست بالای شکم واقع شده است، به عنوان مثال کبد باعث سم زدایی از بدن می شود و موادی را تولید می کند که در فرآیندهای بدن مثل لخته شدن خون مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر دچار بزرگی کبد هستید، بایستی با مراجعه به پزشک متخصص، علت آن را پیدا کرده و درمان مناسب را انجام دهید.
علائم بزرگ شدن کبد
بزرگ شدن جزئی کبد، علامتی ندارد، ولی بزرگی شدید کبد علائم زیر را ایجاد می کند:
- احساس سیری یا پری معده
- ناراحتی و درد شکم
هنگام بیمار شدن کبد، علائم زیر نیز ایجاد می شوند:
- زردی
- خستگی
- احساس ضعف
- حالت تهوع
- کاهش وزن
تشخیص بزرگ شدن کبد
پزشک با معاینه بدنی شما می تواند بزرگی کبد را در قسمت راست شکم شما تشخیص دهد. ولی برای تعیین علت بزرگ شدن کبد، آزمایشات زیر انجام می شوند:
1- آزمایش خون برای بررسی آنزیم های کبدی و سایر موارد غیرطبیعی مرتبط با بیماری کبد
2- سی تی اسکن، ام آرآی (MRI) و سونوگرافی کبد
3- ERCP؛ یک نوع آزمایش برای بررسی مشکلات مجرای صفراوی
4- MRCP؛ یک نوع MRI خاص برای بررسی داخل مجرای صفراوی
5- نمونه برداری از بافت کبد برای بررسی سرطان کبد و یا کبد چرب
کبد انسان
علل بزرگ شدن کبد
1- التهاب کبد یا کبد چرب می تواند باعث بزرگ شدن کبد شود که در اثر مشکلات زیر رخ می دهد:
- یک عفونت مثل عفونت ویروسی و یا آبسه (چرک کردن)
- برخی داروها
- سموم
- برخی انواع هپاتیت، مثل هپاتیت الکلی
- بیماری خود ایمنی
- سندرم متابولیک
- اختلالات ژنتیکی که باعث تجمع چربی، پروتئین و سایر مواد در کبد میشود.
2- توده های غیرطبیعی در کبد باعث بزرگ شدن آن می شوند و در اثر عوامل زیر بروز می کنند:
- کیست ها
- تومورهای کبد و یا تومورهایی که از سایر قسمت های بدن به کبد می رسند
3- یک مشکل در جریان خون نیز باعث بزرگ شدن کبد می شود که در اثر بیماری های مختلفی ایجاد می شود، مثل:
- نارسایی احتقانی قلب: قلب نمی تواند خون را به خوبی پمپاژ کند
- ترومبوز ورید کبدی: گرفتگی سیاهرگ های کبد
درمان بزرگی کبد
اگر بزرگی کبد درمان نشود، باعث نارسایی کبد می شود.
با مراجعه به پزشک متخصص، او می تواند علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را شروع کند.
روش درمان بزرگ شدن کبد به علت آن بستگی دارد. به عنوان مثال اگر نوشیدن الکل باعث بزرگ شدن کبد شده است، بایستی مصرف آن را قطع کنید تا کبد آسیب بیشتری نبیند، و یا اگر شما یک بیماری زمینه ای دارید، مصرف دارو و یا سایر روش های درمانی توصیه می شود.
پوکی استخوان و نشانه های پوکی استخوان
اگر جذب کلسیم و "ویتامین D" فرد کم باشد فرد به پوکی استخوان مبتلا میشود
پوکی استخوان
پوکی استخوان براساس تعریف علمی، با انجام آزمایش BMD مشخص می شود.افرادی که عدد نهایی آزمایششان منفی 2/5 باشد پوکی استخوان دارند و اگر این عدد بین منفی 1 تا منفی 2 باشد در مرحله قبل از پوکی استخوان قرار دارند.
متخصصان ارتوپدی می گویند اگر جذب کلسیم و "ویتامین D" فرد کم باشد فرد به پوکی استخوان مبتلا میشود بنابراین رژیم غذایی و محل زندگی فرد که در معرض نور خورشید باشد یا نه، در پیدایش پوکی استخوان موثر است.
به گفتهی پزشکان کاهش فعالیت روزانه فرد میتواند به پوکی استخوان منجر شود فردی که اصلاً فعالیت روزانه ندارد، سنش بالاست و همزمان سیگار میکشد یا فردی که در رژیم غذایی خود از لبنیات بهره نمیبرد در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
آنها اولین نشانه پوکی استخوان را مراجعه بیمار با اظهار درد در اکثر نقاط بدن، ضعف در اندام و درد کلی بدن عنوان کرد و افزود: این علائم میتواند نشان از پوکی استخوان باشد.
پزشکان افزودند افراد مبتلا به پوکی استخوان مستعد شکستگی هستند و شایعترین نوع شکستگی در این افراد شکستگی اطراف مچ دست و مفصل ران است.
متخصصان ارتوپدی ادامه داد: زنان بعد از سن یائسگی و افرادی که مدت زیادی بیحرکت بودهاند یا دچار بیماری هستند باید آزمایش BMD را انجام دهند. به گفتهی آنها بهترین درمان در مراحل اولیه پوکی استخوان به منظور پیشگیری و عدم پیشرفت آن، تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب و ترک دخانیات است.
آنها توصیه میکنند از انجام خودسرانه آزمایش BMD بپرهیزند چرا که اشعه زیادی را وارد بدن بیمار میکند و مطمئن باشند که اگر لازم باشد پزشک درخواست این آزمایش را خواهد داد.