بروز سرطان پستان به عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله تغذیه، فعالیت
بدنی، مصرف سیگار، سن شروع بارداری و ... بستگی دارد. در این نوشتار، بطور
خلاصه به توصیه های غذایی برای جلوگیری از سرطان پستان پرداخته میشود.
رعایت این توصیه ها علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان، در تأمین
سلامت عمومی بدن نیز مؤثر است.
هدف از توصیه های غذایی، تغییر در «عادات» غذایی است و به کاهش وزن بطور
موقت یا رژیمهای موقت، محدود نمیشود، لذا برای تأمین این هدف، نیاز به
ایجاد آگاهی، تغییر در طرز فکر و به دنبال آن تغییر دائم در عملکرد
میباشد.
در روشی که توصیه می شود، هیچ غذایی از رژیم حذف نمیشود بلکه توصیه به
مصرف مواد غذایی بطور متعادل صورت میگیرد. این روش باعث میشود که افراد،
از «خوردن» دچار احساس گناه نشوند و در عوض از تنوع در رژیم غذایی لذت
ببرند و در عین حال از مزایای این تعادل در تغذیه سو ببرند. در ذیل، تعدادی
از توصیه های مذکور آمده است:
1-کاهش چربی رژیم غذایی به حدود 20-10 درصد کل انرژی غذا (این کار با استفاده از مواد غذایی کم چربی یا فاقد چربی حاصل میگردد).
2- افزایش مصرف پروتئینهای گیاهی (لوبیا، نخود، عدس، سبوس) و کاهش مصرف پروتئینهای حیوانی (گوشت).
3- مصرف مواد غذایی زیر بطور روزانه (غلات حداقل 6 بار در روز مثل مصرف
جوانة گندم در سالاد یا نان جو یا گندم و ...، سبزیجات حداقل 5-3 بار در
روز، میوه جات حداقل 4-2 بار در روز، سبوس حداقل 2-1 بار در روز مثل نان
سبوس دار یا مخلوط شیر با سبوس و ...)
4- نوشیدن حداقل 10-8 لیوان 250 سی سی آب در روز.
5- محدودکردن مصرف قهوه به کمتر از 2-1 فنجان در روز (جایگزین کردن چاییهای گیاهی)
6- محدود کردن مصرف غذاهای حاوی نیتراتها (مثل سوئیس، کالباس و غذاهای کنسرو شده)
7- کاهش افزودنیها (مثل چاشنی های صناعی) به مواد غذایی
در پایان توجه شما به دو نکته جلب میشود:
1- تأثیر توصیه های غذایی در صورتی بارز خواهد بود که «بصورت عادت غذایی» در آمده باشند و بطور دائم رعایت شوند.
2- بسیاری از تنقلات سنتی ایرانی، با توصیه های فوق همخوانی دارند.