محققان در یک زمان 15 ساله، تحقیقات خود را بر روی 55000 هزار نفر که دارای سن 18 تا 100 ساله بودند انجام دادند و میزان سلامتی آنها را مورد تحقیق قرار دادند و اینکه در ازای دویدنشان چقدر عمر میکنند را بررسی کردند.
در مقایسه ی این افراد با کسانی که بی تحرک اند و دوندگی ندارند، پی بردند که احتمال مرگ ناشی از همه ی امراض در بین دوندگان 30 درصد کمتر از کسانی است که نمیدوند و احتمال مبتلا به امراض قلبی در بین آنها 45 درصد کاهش می یابد. در حقیقت دوندگان در مقایسه با کسانی که تحرک کمتری دارند 3 سال بیشتر عمر می کنند. هنگامیکه اطلاعات از نظر سن، جنسیت، شاخص توده ی بدن، و مصرف سیگار و الکل تفکیک شد، نتایج تحقیقات تغییری نکرد.
نکته مهمی که باید یادآوری شود، بنا به گفته ی دکتر وارن لوی متخصص قلب و رییس کلینیک قلب ویرجینیا در ویرجینیای شمالی: کسانی که به چاقی، دیابت مبتلا هستند و کسانی که سیگار زیادی مصرف می کنند و در عین حال دوندگی میکنند شانس کمتری به ابتلا به امراض قلبی و مرگ ناشی از آن دارند.
سرعت فرکانس دویدن یک فرد تفاوت زیادی را ایجاد نمی کند. اطلاعات نشان داده است که دونده ی تازه کار که کمتر از 51 دقیقه، کمتر از 6 مایل، آهسته تر از 6 مایل بر ساعت، فقط یک یا دو بار در هفته میدود در مقایسه با کسی که دوندگی نمی کند کمتر در خطر مرگ قلبی قرار می گیرد.
D.C.Lee ، سر مولف این تحقیق و پروفسور دپارتمان تشریح حرکات بدنی انسان در دانشگاه lowa میگوید: محققان، احتمال مرگ دوندگانی که کمتر از یک ساعت در هفته دوندگی میکنند قابل مقایسه با دوندگانی است که بیشتر از سه ساعت در هفته دوندگی میکنند.( بنابراین کیفیت دوندگی مهم است نه کمیت آن)
به گفته ی دکتر لوی، مطالعات نشان داده شده که بعد از یک مقدار مشخصی دویدن در یک دوره ی معینی از زمان، فواید آن کاهش می یابد. دلیل قطعی این شواهدات بر محققان پوشیده است!
اگر چه قبلا محققان دریافتند که دویدن مداوم کلید این مساله است. آنها شرکت کننده هایی را پیدا کردند که در طول 6 سال یا بیشتر به طور منظم دوندگی میکردند، نتایج این تحقیقات نشان داد که 29 درصد احتمال مرگ ناشی از امراض متفاوت کاهش می یابد و 50درصد مرگ ناشی از حملات قلبی در این افراد در مقایسه با بقیه افراد کمتر است.
تحقیقات فراوانی در این زمینه انجام شده و تاثیرات مثبت تمرین کردن را روی قلب بررسی کرده اند. اما این تحقیق یکی از بزرگترین تحقیقات در مورد اثرات مثبت دویدن می باشد. خصوصا برای دوندگان غیر ماراتن !
لی گفت: از آنجا که زمان یکی از بزرگترین موانع شرکت در فعالیت های فیزیکی است، تحقیقات ممکن است انگیزه ی بیشتری را برای دویدن و تمرین کردن در فرد بوجود آورد.
مطابق انجمن قلب آمریکا، فعالیت هایی مانند دویدن باعث کاهش فشار خون و مقدار گلوکز بدن می شود که خطرات ناشی از دیابت را از بین می برد. همچنین دوندگی باعث محافظت پوشش درونی سرخرگ ها ، حفظ دیواره ها و سلول های دست نخورده ی بدن می شود که باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی ناشی از مسدود شدن و یا لخته شدن خون می شود.
لوی اظهار داشت که مردم بخصوص کسانی که دچار بیماری مزمن هستند با در نظر گرفتن برنامه دوندگی خود می بایست با پزشک خود هم در ارتباط باشند.