دانستنیهای پزشکی

اطلاعات بهداشتی و درمانی پاک نت بناب

دانستنیهای پزشکی

اطلاعات بهداشتی و درمانی پاک نت بناب

پیامهای بهداشت محیطی ( مواد غذایی)

* پیامهای بهداشت محیطی ( مواد غذایی)


-         شیر پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شده و قبل از انقضای تاریخ به مصرف برسد .

-         از خرید پنیرهای محلی جدا خودداری نمایید .

-         قوطیهای کنسرو سالم باید فاقد هر گونه بادکردگی و زنگ زدگی باشند .

-         قوطیهای کنسرو سالم باید فاقد هر گونه فرو رفتگی و ضرب دیدگی باشند .

-         تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعا مصرف کنید .

-         تخم مرغهای شکسته و ترک خورده بیشتر در معرض آلودگی هستند بنابراین خطر بهداشتی دارند .

-         آب سالم . دست تمیز . غذای سالم . ضامن سلامتی است .

-         غذاهای پخته را قبل از مصرف دوباره کاملا داغ کنید .

-         مراقب باشید غذاهای خام و پخته با هم تماس نداشته باشند .

-         محیط آشپزخانه را همواره تمیز نگهدارید .

-         غذاها را از دسترس حشرات . جوندگان و سایر جانداران دور نگهدارید .

-         همیشه از آب بهداشتی و سالم استفاده کنید .

-         همیشه از آب لوله کشی یا جوشیده یا ضدعفونی شده استفاده نمایید .

-         از مصرف یخ غیر بهداشتی خودداری کنید .

-         از شستن البسه و ظروف در آب شهرهای عمومی خودداری کنید .

-         مصرف معقول آب و اجتناب از آلوده ساختن آن نشانه هوشیاری و درک ما از محدودیتهای جدی منابع آب شیرین است.

-         آب آلوده یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماریهاست .

-         آب سالم به همان اندازه که برای نوشیدن مهم است برای تهیه مواد غذایی نیز اهمیت دارد .

-         بروز بسیاری از بیماریهای حاد روده ای از طریق آب و غذاست .

-         از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید .

  _    در صورت تمایل به خوردن بستنی از بستنی دارای پروانه بهداشتی استفاده نمایید .

-         قبل از انبار کردن مواد غذایی از عدم آلودگی آنها به حشرات و کپکها مطمئن شوید .

-         غذا را بطور کامل بپزید .

-         کلید سلامت با رعایت بهداشت مواد غذایی .

-         از مصرف مواد غذایی و نوشیدنیها با احتمال ألودگی شدید میکروبی مثل معجون و شیر موز خودداری نمایید .

-     در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید ، تاریخ مصرف(انقضا) و پروانه ساخت آن توجه داشته باشید .

-         استفاده از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف جهت تهیه ساندویچ و بسته بندی انواع شیرینی جات الزامی است .

-         سعی کنید غذا را تازه و برای مصرف یکبار تهیه نمایید .

-     تهیه مواد غذایی از فروشگاههایی که مشخصات بهداشتی دارند و عدم خرید از فروشندگان دوره گرد یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بیماریهای روده ای است .

-         مواد غذایی را در ظروف یا محفظه های مطمئن قرار دهید تا در معرض هجوم موشها قرار نگیرد .

-         در صورت مشاهده مواد غذایی کپک زده أنها را سریعا از یخچال خارج و ظروف و یخچال ألوده را ضد عفونی نمایید .

-         از قرار دادن مواد غذایی به مقدار زیاد در یخچال خودداری نمایید .

-         قبل از قرار دادن گوشت . سبزی و میوه جات در یخچال آنها را شسته و ضد عفونی نمایید .

-         تغذیه سالم . حق همه است .

-         از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگهای مصنوعی به شدت پرهیز کنید .

-         آب سالم . هوای سالم . غذای سالم = زندگی سالم

-         رعایت بهداشت مواد غذایی . ضامن سلامتی

-     تاریخ تولید و انقضاء مصرف پروانه ساخت . پروانه بهره برداری . نشانی کارخانه سازنده باید بر مواد غذایی بسته بندی شده حک شده باشد .

-         استفاده از کیسه های پلاستیکی سیاه بازیافتی جهت بسته بندی مواد غذایی . غیر بهداشتی و ممنوع است .

-     افرادی که در محلهای تهیه . توزیع و طبخ مواد غذایی کار میکنند موظف به استفاده از رپوش . کلاه و داشتن کارت سلامتی هستند .

-         رعایت موازین بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی گامی است به سوی سلامت جامعه

-         غذای پخته را حتما در یخچال نگهداری کنید .

-         از مصرف مجدد روغن حرارت دیده جدا خوداری نمایید .

-         روغن مایع را در محل خنک دور از نور و هوا نگهدارید .

-         نمک را کم مصرف کنید اما آنهم از نوع ید دار باشد .

-         از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن مایع خودداری کنید .

-         غذاهای گوشتی را حتما در یخچال نگهدارید .

-         از خرید گوشت چرخ کرده آماده خودداری نمایید .

-         برای پیشگیری از بیماریهای روده ای حتما میوه و سبزیجات را با محلول پرکلرین ضدعفونی نمایید .

-         یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به کیست هیداتیک سالم سازی سبزیجات طبق دستورالعمل میباشد .

-         سالم سازی سبزیجات شامل 4 مرحله است :

     1-پاکسازی از گل ولای  2- انگل زدایی با مایع ظرفشویی   3- ضدعفونی  4- شستشو با آب

-         سبزیجات و میوه جات خام را با محلول پرکلرین ضدعفونی نموده سپس مصرف نمایید .

-         سبزیجات خام را دوراز دسترس کودکان قرار دهید .

-         در هنگام پاک کردن سبزیجات از دست زدن به اشیاء دیگر خوداری نمایید .

-         به هنگام خرید سبزی از تماس آن با نان و سایر مواد غذایی جدا خودداری کنید .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد