* پیامهای بهداشت محیطی ( مواد غذایی)
- شیر پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شده و قبل از انقضای تاریخ به مصرف برسد .
- از خرید پنیرهای محلی جدا خودداری نمایید .
- قوطیهای کنسرو سالم باید فاقد هر گونه بادکردگی و زنگ زدگی باشند .
- قوطیهای کنسرو سالم باید فاقد هر گونه فرو رفتگی و ضرب دیدگی باشند .
- تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعا مصرف کنید .
- تخم مرغهای شکسته و ترک خورده بیشتر در معرض آلودگی هستند بنابراین خطر بهداشتی دارند .
- آب سالم . دست تمیز . غذای سالم . ضامن سلامتی است .
- غذاهای پخته را قبل از مصرف دوباره کاملا داغ کنید .
- مراقب باشید غذاهای خام و پخته با هم تماس نداشته باشند .
- محیط آشپزخانه را همواره تمیز نگهدارید .
- غذاها را از دسترس حشرات . جوندگان و سایر جانداران دور نگهدارید .
- همیشه از آب بهداشتی و سالم استفاده کنید .
- همیشه از آب لوله کشی یا جوشیده یا ضدعفونی شده استفاده نمایید .
- از مصرف یخ غیر بهداشتی خودداری کنید .
- از شستن البسه و ظروف در آب شهرهای عمومی خودداری کنید .
- مصرف معقول آب و اجتناب از آلوده ساختن آن نشانه هوشیاری و درک ما از محدودیتهای جدی منابع آب شیرین است.
- آب آلوده یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماریهاست .
- آب سالم به همان اندازه که برای نوشیدن مهم است برای تهیه مواد غذایی نیز اهمیت دارد .
- بروز بسیاری از بیماریهای حاد روده ای از طریق آب و غذاست .
- از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید .
_ در صورت تمایل به خوردن بستنی از بستنی دارای پروانه بهداشتی استفاده نمایید .
- قبل از انبار کردن مواد غذایی از عدم آلودگی آنها به حشرات و کپکها مطمئن شوید .
- غذا را بطور کامل بپزید .
- کلید سلامت با رعایت بهداشت مواد غذایی .
- از مصرف مواد غذایی و نوشیدنیها با احتمال ألودگی شدید میکروبی مثل معجون و شیر موز خودداری نمایید .
- در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید ، تاریخ مصرف(انقضا) و پروانه ساخت آن توجه داشته باشید .
- استفاده از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف جهت تهیه ساندویچ و بسته بندی انواع شیرینی جات الزامی است .
- سعی کنید غذا را تازه و برای مصرف یکبار تهیه نمایید .
- تهیه مواد غذایی از فروشگاههایی که مشخصات بهداشتی دارند و عدم خرید از فروشندگان دوره گرد یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بیماریهای روده ای است .
- مواد غذایی را در ظروف یا محفظه های مطمئن قرار دهید تا در معرض هجوم موشها قرار نگیرد .
- در صورت مشاهده مواد غذایی کپک زده أنها را سریعا از یخچال خارج و ظروف و یخچال ألوده را ضد عفونی نمایید .
- از قرار دادن مواد غذایی به مقدار زیاد در یخچال خودداری نمایید .
- قبل از قرار دادن گوشت . سبزی و میوه جات در یخچال آنها را شسته و ضد عفونی نمایید .
- تغذیه سالم . حق همه است .
- از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگهای مصنوعی به شدت پرهیز کنید .
- آب سالم . هوای سالم . غذای سالم = زندگی سالم
- رعایت بهداشت مواد غذایی . ضامن سلامتی
- تاریخ تولید و انقضاء مصرف پروانه ساخت . پروانه بهره برداری . نشانی کارخانه سازنده باید بر مواد غذایی بسته بندی شده حک شده باشد .
- استفاده از کیسه های پلاستیکی سیاه بازیافتی جهت بسته بندی مواد غذایی . غیر بهداشتی و ممنوع است .
- افرادی که در محلهای تهیه . توزیع و طبخ مواد غذایی کار میکنند موظف به استفاده از رپوش . کلاه و داشتن کارت سلامتی هستند .
- رعایت موازین بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی گامی است به سوی سلامت جامعه
- غذای پخته را حتما در یخچال نگهداری کنید .
- از مصرف مجدد روغن حرارت دیده جدا خوداری نمایید .
- روغن مایع را در محل خنک دور از نور و هوا نگهدارید .
- نمک را کم مصرف کنید اما آنهم از نوع ید دار باشد .
- از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن مایع خودداری کنید .
- غذاهای گوشتی را حتما در یخچال نگهدارید .
- از خرید گوشت چرخ کرده آماده خودداری نمایید .
- برای پیشگیری از بیماریهای روده ای حتما میوه و سبزیجات را با محلول پرکلرین ضدعفونی نمایید .
- یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به کیست هیداتیک سالم سازی سبزیجات طبق دستورالعمل میباشد .
- سالم سازی سبزیجات شامل 4 مرحله است :
1-پاکسازی از گل ولای 2- انگل زدایی با مایع ظرفشویی 3- ضدعفونی 4- شستشو با آب
- سبزیجات و میوه جات خام را با محلول پرکلرین ضدعفونی نموده سپس مصرف نمایید .
- سبزیجات خام را دوراز دسترس کودکان قرار دهید .
- در هنگام پاک کردن سبزیجات از دست زدن به اشیاء دیگر خوداری نمایید .
- به هنگام خرید سبزی از تماس آن با نان و سایر مواد غذایی جدا خودداری کنید .