دانستنیهای پزشکی

اطلاعات بهداشتی و درمانی پاک نت بناب

دانستنیهای پزشکی

اطلاعات بهداشتی و درمانی پاک نت بناب

رازهای جوان نگه داشتن مغز

سلامت مغز دومین عامل مهم در حفظ سلامتی است.
 سلامتی مغز دومین عامل مهمی است که بر سبک زندگی تاثیر دارد.همانطور که سن افزایش می یابد بدن با طیف وسیعی  از مشکلات رو به رو می شود از مسایل ادراکی  گرفته تا بیماری آلزلیمر.

از جمله راهکارهایی که به جوان ماندن مغز کمک می کند استفاده از کاکائو است. این ماده غذایی باعث بهبود گردش خون و عملکرد قلب می شود. مطالعات اولیه نشان می دهد بین بهبود حافظه و کاکایو ارتباط وجود دارد. این مطالعه بیان می کند کاکایو عملکرد بخشی از مغز که به سن مرتبط را افزایش می دهد.

ماده دیگر در این مورد، امگا 3 است.اسیدهای چرب  امگا3 در عملکرد مثبت قلب و مسایل ادراکی تاثیر مهمی دارد.غذاهای سرشار از امگا3 شامل ماهی آزاد، روغن تخم کتان است.

Phosphatidylserine and Phosphatidic Acid ماده غذایی دیگری هستند که آزمایشات پایلوت روی این مواد نشان می دهند در بهبود حافظه ، خلق و خو و ادراکدر افراد مسن مفید هستند.
گردو نیز ماده غذایی دیگری است که اثرات مثبتی در کاهش خطر،تعویق انداختن و یا کاهش پیشرفت آلزایمر دارد

از دیگر مواد غذایی موثر در جوان ماندن مغز سیتوکولین است که  به طور طبیعی در سلول های بدن انسان وجود دارد و به بهتر شدن عملکرد بافت مغز  کمک می کندو ارتباط بین نورون ها را افزایش می دهدو از آسیب ساختار نورون ها در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.

کولین ماده  دیگری است که با سلامت کبد در ارتباط است هم چنین به  سیستم های ارتباطی  سلول های داخل مغز و بقیه بدن کمک می کند.کولین از پیرشدن  و تغییرات شیمیایی مغز در اثر افزایش سن جلوگیری می کند.منبع عمده کولین در رژیم غذایی، تخم مرغ است.

ماده دیگر منیزیم است که به عنوان مکمل غذایی اغلب برای کسانی که دچار آسیب مغزی شده اند ، توصیه می شوند. منیزیم در غذاهایی مانند سویا، آووکادو، موز و شکلات تلخ وجود دارد.

آخرین ماده غدایی برای جوان ماندن مغز، بلوبری است که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است و حاوی غلظت بالایی از آنتوسیانین ها، فلاونوئید است که به  افزایش کیفیت سلامت مواد غذایی کمک  می کند.مصرف بلوبری  متوسط می تواند سیگنال های  عصبی در مراکز مغزرا افزایش دهد.

سیاه دانه: خداحافظ سرماخوردگی

سیاه دانه: خداحافظ سرماخوردگی

خبرگزاری آریا- دانه های ریز سیاه رنگی که جایگاه ویژه ای در برنامه ی غذایی شرقی ها دارد؛ بله سیاه دانه را می گوییم که حضرت محمد(ص) آن را دوای هر دردی به جز مرگ خوانده اند. طراحی سایت

خبرگزاری آریا- دانه های ریز سیاه رنگی که جایگاه ویژه ای در برنامه ی غذایی شرقی ها دارد؛ بله سیاه دانه را می گوییم که حضرت محمد(ص) آن را دوای هر دردی به جز مرگ خوانده اند. این دانه های ریز از عناصری تشکیل شده است که خواص معجزه گری دارند.

 سیاه دانه حاوی فسفر، آهن، فسفات، کربوهیدرات و غیره است و یک ماده ی آنتی بیوتیک محسوب می شود که باعث نابودی ویروس ها، میکروب ها و باکتری ها می شود. کاروتن موجود در سیاه دانه خواص ضدسرطانی دارد. چند سالی است که محققان در خصوص این دانه های ریز کنجکاوتر شده و خواص فوق العاده ای برای آن کشف کرده اند. در این مطلب می خواهیم کمی بیشتر در خصوص سیاه دانه صحبت کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

 سیاه دانه سرشار از ترکیباتی مانند زینک، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سلنیوم و همچنین ویتامین های B1، B2، B3 ،B9 و C و E می باشد. تمام این ترکیبات مفید و قوی باعث شده اند تا سیاه دانه ضدویروس، هضم کننده، تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن، ضدالتهاب و ضدقارچ باشد. حدود بیش از دو هزار سال است که از سیاه دانه به صورت روغن یا همان دانه های ریز استفاده می شود. نتایج بررسی ها و مطالعات جدید نیز نشان می دهد که سیاه دانه باعث روان شدن برونشیت شده و خواص ضد میکروبی دارد. علاوه بر این سیاه دانه باعث تنظیم فشار خون شده و باعث ترشح صفرا می شود. این دانه های ریز برای درمان و بهبود ناخوشی مربوط به دستگاه تنفسی، پوست، معده و روده ها و همچنین برای بهبود عملکرد کلیه ها و کبد و تقویت بدن موثر هستند. علاوه بر این محققان معتقدند که سیاهدانه خاصیت ضدسرطانی دارد و باعث افزایش هورمون های جنسی و افزایش باروری می شود. سیاه دانه باعث تسریع دفع ادرار شده و برای تقویت حافظه نیز مفید است.

 سیاه دانه خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد؛ بنابراین می تواند از بیماری های مربوط به سرما مانند سرماخوردگی، برونشیت، آنفلوانزا و غیره پیشگیری کند. این دانه های ریز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و سرماخوردگی را از شما دور می سازند. توجه داشته باشید که مصرف مرتب سیاه دانه و همچنین روغن آن در برنامه ی غذایی تاثیر فوق العاده ای روی تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و شما را در برابر بیماری های زمستانی مصون می کند. معمولا ایرانی ها از این دانه ها در ترکیب ترشیجات استفاده می کنند. می توانید به خورش ها، ماست یا سالادهایتان نیز سیاه دانه بزنید و از خواص آن نهایت استفاده را ببرید.

سیاه دانه سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی است؛ به همین دلیل باعث تقویت

بدن شده و مانع از کاهش انرژی می شود. اگر مدتی است که از احساس خستگی

مداوم شکایت دارید حتما روغن سیاه دانه را به برنامه ی غذایی تان اضافه کنید

 

 

سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی بنا به دلایل متعددی از قبیل تغذیه ی نامناسب، مشکلات روحی و غیره بروز می کند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که دچار اختلالات گوارشی هستید می توانید به سیاه دانه اعتماد کنید. می توانید هر روز چند قطره از روغن سیاه دانه را به نوشیدنی گرم تان اضافه کرده و میل کنید. سیاه دانه و روغن آن باعث تقویت فلور روده شده، با نفخ و گاز معده مقابله می کند و همچنین میکروب های آسیب رسان به دستگاه گوارش را که باعث نفخ و دل درد و ورم معده می شوند، از بین می برد. می توانید با پزشک یا عطار مشورت کرده و بر حسب نوع مشکل تان از این ماده ی مفید طبیعی استفاده کنید.

 

سیاه دانه برای مقابله با خستگی هایتان

سیاه دانه سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی است؛ به همین دلیل باعث تقویت بدن شده و مانع از کاهش انرژی می شود. اگر مدتی است که از احساس خستگی مداوم شکایت دارید حتما روغن سیاه دانه را به برنامه ی غذایی تان اضافه کنید. به جای اینکه برای کسب انرژی به مصرف بیش از اندازه ی قهوه رو بیاورید بهتر است صبح ها به چایتان چند قطره روغن سیاه دانه، کمی عسل و چند پر نعنا اضافه کنید. این کار را به مدت 10 روز ادامه دهید. خواهید دید که به مرور انرژی از دست رفته برگشته و انرژی تان چند برابر می شود.

روغن سیاهدانه

 

سیاه دانه مفید برای پوست

روغن سیاه دانه برای درمان و بهبود آکنه ها موثر است. به خاطر اینکه حاوی ترکیبات تمیزکننده است. این روغن همچنین برای تغذیه ی عمقی پوست های خشک موثر عمل می کند.

توصیه می کنیم بعد از تمیز کردن پوست و یا بعد از لایه برداری برای تسکین و تغذیه ی پوستتان از این روغن استفاده کنید. در فصل سرما علاوه بر اضافه کردن کمی روغن سیاه دانه به چایتان می توانید آن را به طور مستقیم روی لب ها بزنید تا از خشکی و ترک خوردگی آن ها جلوگیری شود.

 

سیاه دانه برای سلامت موهای شما

استفاده ی موضعی از روغن سیاه دانه باعث تقویت پوست سر می شود و موهایتان را نرم و تقویت می کند. این روغن برای تغذیه ی موهای شکننده، کدر، بی حالت و ضعیف، فوق العاده است. می توانید این روغن را با روغن های دیگری مانند روغن کرچک مخلوط کرده و به موها بزنید. به این ترتیب کمک زیادی به رشد سریع موهایتان کرده اید. می توانید کمی روغن آووکادو نیز به این روغن ها اضافه کنید تا خواص آن ها چندبرابر شود. این ماسک روغنی را به کف سر و موهایتان بزنید و به مدت دو تا سه ساعت با حوله ی گرم ببندید. سپس با شامپوی روزانه ی خود موهایتان را شستشو دهید. می توانید هفته ای یکبار این کار را تکرار کنید. توجه داشته باشید مصرف روزانه ی روغن یا دانه های آن نیز به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین های گروه B و غیره باعث تقویت و تغذیه ی درونی موها می شود.

برتراند راسل

[تصویر:  07_14139180466445971.jpg]
اینکه نظری را همه می پذیرند، نمی تواند دلیلی بر درست بودن آن نظر باشد. در حقیقت، با توجه به نادانی اکثریت نوع بشر، امکان نادرست بودن نظری که همگان آن را می پذیرند بیشتر است تا عکس آن.
_وقتی این همه اشتباهات جدید وجود دارد که می‌توان مرتکب شد، چرا باید همان قدیمی‌ها را تکرار کرد.
برتراند راسل

آشنایی با ۶ خوراکی شادی آور

آشنایی با ۶ خوراکی شادی آور
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۰
 
خواب کافی، خندیدن، گذراندن زمان با افراد شاد و مدیتیشن، همگی می توانند به شاد کردن افراد کمک کنند. اما علم نشان می دهد که ما می توانیم با خوردن برخی مواد خوراکی شادتر و خوشحال تر باشیم.
به گزارش جهان به نقل از مهر، اگر شما نیاز به کمی شادی و نشاط بیشتر دارید می توانید با خوردن مواد خوراکی زیر بانشاط شوید. ۶ تحقیق زیر موسوم به «خوراکی های بهتر کننده خلق و خو» با پایه علمی ارائه می شوند.

مواد خوراکی غنی از پروبیوتیک

در مطالعه اخیر محققان هلندی، به ۲۰ داوطلب سالم به مدت چهار هفته مکمل پروبیوتیک یا ماده دارونما داده شد. آنهایی که ماده واقعی پروبیوتیک دریافت کرده بودند به شکل قابل توجهی واکنش شان نسبت به رفتارهای ناراحت کاهش یافته بود، که عمدتاً ناشی از کاهش افکار پرخاشگرانه بود. نتیجه گیری این تحقیق آن است که نوع و میزان باکتری موجود در مجرای گوارشی بر خلق و خوی شما تاثیر دارد.

برای بهره گیری از مزایای باکتری های تغییر دهنده فکر، می توانید از مواد خوراکی غنی از پروبیوتیک نظیر ترشی سبزیجات، کلم آب پز شده با سرکه یا ماست کفیر استفاده کنید.

میوه ها و سبزیجات

در مطالعه منتشر شده توسط «مجله روانشناسی سلامت بریتانیا»، رژیم غذایی روزانه ۳۰۰ فرد بزرگسال جوان به مدت سه هفته متوالی به همراه رفتارهای روانشناختی و مرتبط با خلق و خوی شان ثبت شد. محققان دریافتند مصرف بیشتر محصولات گیاهی منجر به انرژی بیشتر، آرامش و حس شادی بیشتر در افراد می شود. به گفته محققان، این تاثیرات نه تنها در روزهای مصرف بیشتر سبزیجات و میوه مشاهده می شد، بلکه در روزهای بعد هم ادامه داشت. پس برای ایجاد نشاط در خلق و خوی خود، از میوه و سبزیجات استفاده کنید.

قهوه

محققان به رابطه بین نوشیدن قهوه و مثبت اندیشی پی برده اند. در یک مطالعه محققان دریافتند که مصرف قهوه در صبح با ایجاد انرژی، مهربانی و انبساط خاطر در فرد مرتبط است. در مطالعه ایی دیگر مشخص شد زنانی که دو یا سه فنجان قهوه در روز می نوشند در مقایسه با زنانی که یک فنجان یا کمتر قهو می خورند، در بازه زمانی ۱۰ ساله ۱۵ درصد کمتر در معرض افسردگی قرار داشتند.

شکلات تلخ

آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ موجب تحریک دیواره های رگ های خونی در جهت آرام شدن می شود، در نتیجه فشار خون کاهش یافته و گردش خون بهبود می یابد. به همین دلیل هم در یک مطالعه مشخص شده است که خوردن حدود ۳۳ گرم شکلات تلخ در روز به مدت دو هفته موجب کاهش میزان هورمون های استرس در افرادی می شود که خودشان را به عنوان افراد پراسترس رده بندی می کنند.

شکلات تلخ حاوی منیزیم هم هست؛ نشان داده شده است که این ماده معدنی به تسکین علائم PMS (سندروم قبل از دوره پریود زنان)، از جمله خستگی، افسردگی و کج خلقی کمک می کند. در نهایت مواد طبیعی منحصر به فرد موجود در شکلات تلخ موجب تحریک حس خوشی و رضایت می شود.

قارچ

قارچ ها غنی از سلنیوم هستند و طبق تحقیق، کمبود این ماده معدنی با خطر بیشتر بروز افسردگی، اضطراب و خستگی مرتبط است. قارچ ها همچنین منبع گیاهی ویتامین D طبیعی نیز می باشند، ماده مغذی مهمی که ما به قدر کافی آن را دریافت نمی کنیم.

چای سبز

طبق یک مطالعه در ژاپن که بر روی بیش از ۴۰ هزار نفر انجام شد، مشخص شد که سطح استرس روانشناختی در افرادی که روزی ۵ فنجان یا بیشتر چای سبز می نوشیدند در مقایسه با افرادی که کمتر چای سبز می نوشیدند، ۲۰ درصد پایین تر بود.

تخمه هندوانه را دور نریزید

تخمه هندوانه را دور نریزید
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۱
متخصصان تغذیه می‌گویند تخمه هندوانه که بیشتر مردم آن را دور می‌ریزند دارای ارزش‌ غذایی بالایی است.

به گزارش ایسنا،‌ تخمه‌ هندوانه منبع غنی از مواد مغذی بوده و کالری آن نیز پایین است و به همین خاطر متخصصان می‌گویند که تخمه‌ هندوانه بوداده می‌تواند جایگزین خوبی برای میان وعده‌های ناسالم باشد.

سایت هلث‌لاین در مطلبی تازه به برخی از فوائد این خوردنی برای سلامت بدن اشاره کرده‌ است:

- میزان کالری پایین: بررسی‌ها نشان می‌دهد ۲۸ گرم تخمه هندوانه حاوی ۱۵۸ کالری است که با ۲۸ گرم چیپس سیب‌زمینی، کالری مشابهی دارد اما نکته قابل توجه این است که ۲۸ گرم تخمه هندوانه تقریبا ۴۰۰ دانه تخمه می‌شود که مقدار آن برای خوردن در یک وعده واقعا زیاد است در حالی که ۲۸ گرم چیپس سیب زمینی فقط ۱۵ عدد چیپس می‌شود که اغلب افراد در یک نوبت بیشتر از تعداد چیپس می‌خورند.

- منیزیم: یکی از چندین نوع ماده معدنی موجود در تخمه هندوانه منیزیم است. در هر چهار گرم از این ماده خوراکی ۲۱ میلی‌گرم منیزیم وجود دارد. این ماده معدنی برای بسیاری از عملکردهای بدن ضرورت دارد و مصرف روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم از آن توصیه می‌شود. همچنین در حفظ سلامت و عملکرد اعصاب، عضلات از جمله قلب و استخوان‌های نقش حیاتی دارد.

- آهن: یک مشت تخمه هندوانه حاوی ۰.۲۹ میلی‌گرم آهن است. اگرچه این میزان آهن خیلی زیاد نیست اما می‌توان بخشی از آهن مورد نیاز بدن را از این طریق تامین کرد. آهن بخش مهمی از هموگلوبین به حساب می‌آید که اکسیژن را در بدن جابه‌جا می‌کند.

- اسید فولیک: مصرف اسید فولیک به دلیل تاثیر در عملکرد بهتر مغز و کنترل سطح هوموسیستئین توصیه می‌شود و می‌توان بخشی از نیاز بدن به این ماده را از طریق مصرف تخمه هندوانه تامین کرد.زنان باردار به میزان بیشتری از اسید فولیک نیاز دارند چرا که کمبود آن با برخی نارسایی‌های مادرزادی مرتبط است.

- چربی‌های مفید: تخمه‌های هندوانه حاوی اسید‌های چرب اشباع نشده هستند و این گروه از اسید‌های چرب برای حفاظت از بدن در برابر سکته قلبی، مغزی و همچنین برای کاهش سطح کلسترول بد خون مفیدند.

۴ عادتی که کلیه‌های‌ شما را نابود می‌کند

کد خبر: ۲۳۱۸۷۹
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
آیا می‌دانید که افراد تنها با ۲۰ درصد عملکرد کلیه می توانند زندگی نرمالی داشته باشند؟ این دلیلی است که باعث کاهش مداوم و آسیب تدریجی کلیه ها در درازمدت می شود.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران، گاهی برخی عادات متداول باعث تخریب آنها می گردد که در نهایت اقدام به درمان مشکلات کلیوی بسیار دیر خواهد بود.
 
کلیه ها عضو شگفت انگیزی هستند که باعث تولید هورمون، فیلتر کردن خون، جذب مواد معدنی، تولید ادرار و حفظ تعادل محیط اسیدی و قلیایی بدن می شوند.
 
برای آنکه کلیه ها روند سالمی را طی کنند، لازم است این عادات را از خود دور کنید:
 
1) سیگار
کشیدن سیگار یکی از مواردی است که باعث تنگ شدن رگ های خونی شده و در نتیجه عمل خون رسانی به اعضای حیاتی بدن من جمله کلیه را سخت می کند. مصرف دو عدد سیگار در روز، سلولهای اندوتلیال موجود در خون را به میزان دو برابر افزایش می دهد، که این نشانه ای از آسیب شریانی است.
 
2) کم تحرکی
فعالیت بدنی یکی دیگر از راه های حفاظت از کلیه هاست. طبق مطالعات به عمل آمده زنانی که ورزش می کنند نسبت به سایرین 31% کمتر در معرض خطر سنگ کلیه قرار دارند. لذا داشتن فعالیت بدنی و ورزش افراد را از ابتلا به سنگ کلیه محافظت می کند.
 
3) مصرف بیش از حد سدیم
گرچه نمک برای بدن مهم بوده، اما باید مصرف آن را محدود کرد. مصرف بیش از حد آن، فشار خون را بالا برده و به کلیه ها آسیب می زند.
 
4) مصرف خودسرانه داروها را کنار بگذارید
فشار خون بالا و دیابت نوع 2 مشکلات متداولی هستند که امروزه توسط سبک زندگی غلط و رژیم های غذایی ناسالم پدید می آیند. اگر شما نیز با این مشکلات سر و کار دارید، آگاه باشید که آنها به کلیه هایتان آسیب نزند. لذا با مصرف داروهای تجویز شده از اندام های ارزشمند خود محافظت کنید.

رنگ کردن مو ها چه عوارضی دارد؟

رنگ کردن مو قدمتی دیرینه دارد. انسان‌ها از زمان‌های بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشته‌اند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ می‌کردند.
محسنی//
به گزارش گروه باشگاه شبانه، رنگ کردن مو قدمتی دیرینه دارد. انسان‌ها از زمان‌های بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشته‌اند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ می‌کردند. البته این علاقه تا امروز نیز ادامه یافته است. تا چند سال پیش استفاده از رنگ موها به ویژه رنگ‌موهای شیمیایی بیشتر در بین زنان و آن هم برای پوشاندن موهای سفید رواج داشت، اما متاسفانه امروزه استفاده از رنگ موهای شیمیایی در بین جوانان و نوجوانان نیز شایع شده که البته می‌تواند صدمات زیادی را هم به دنبال داشته باشد.

برای استفاده از این محصول‌ها باید به توصیه متخصصان عمل کرد و با رعایت شیوه‌های صحیح استفاده از این محصولات، به درصد بالای رضایت‌ مندی رسید. در این مقاله نگاهی اجمالی داریم به عوارض رنگ موها ؛ با ما همراه شوید.

 عوارض رنگ مو


تحقیقات نشان داده است استفاده بیش از ۹ بار در سال از رنگ مو، خطر ابتلا به سرطان خون از نوع لنفوم را افزایش می دهد.

سرطان لنفوم در سیستم لنفاوی بدن رخ می دهد. سیستم لنفاوی شبکه ای از رگ هاست که بخشی از سیستم دفاعی بدن را تشکیل می دهد و سلول های ضدعفونت به نام لنفوسیت را جابجا و سلول های مرده را از بافت ها تخلیه می کند.

همچنین اگر رنگ کردن مو زیاد انجام شود، احتمال بروز سرطان مثانه را افزایش می‌دهد.

رنگ کردن مو در دوران بارداری ممنوع: از آنجایی که تحقیقات در این زمینه هنوز تکمیل نشده است، نمی‌توان ادعا کرد که صددرصد رنگ مو تاثیر مضری بر روی جنین دارد. اما همان‌طور که می‌دانید پوست کف سر می‌تواند مقداری از مواد شیمیایی موجود در رنگ را جذب کرده و وارد جریان خون کند و از آنجایی که سه ماهه اول بارداری، زمان شکل‌گیری جنین بوده و جنین در این زمان بسیار حساس و آسیب‌پذیر است، پس به زنان باردار توصیه می‌شود تا پایان دوران بارداری از رنگ‌های شیمیایی استفاده نکنند، خصوصا در سه ماهه اول بارداری.

این رنگ‌ها می‌توانند باعث سقط جنین شوند، لذا استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

استفاده مکرر یا نادرست از رنگ موها، باعث آسیب موها و بروز موخوره می شود.

خشک و زبر شدن و شکنندگی موها نیز از آسیب‌هایی است که در اثر از بین رفتن چربی مو به وجود می‌آید.

استفاده مکرر از رنگ مو سبب ایجاد حساسیت‌های پوستی، شوره سر، خارش و حتی قرمزی پوست سر می‌شود.

چنانچه مواد شیمیایی موجود در رنگ قوی باشد و فرد نسبت به این مواد حساسیت داشته باشد، ممکن است سوختگی در سر ایجاد شود که اثرات آن حتی می‌تواند تا آخر عمر باقی بماند.

گاهی اوقات رنگ کردن مو سبب ایجاد آلرژی می شود که خارش و قرمزی پوست سر از آن جمله اند و در مواردی با سوزش نیز همراه است و گاهی اوقات حتی منجر به ورم می شود.

کاهش اثرات مضر رنگ مو

توصیه هایی برای کاهش اثرات مضر رنگ مو

- برای رنگ کردن موها توصیه می‌شود که به متخصصان امر مراجعه کنید و هرگز خودتان اقدام به این کار نکنید.

- از رنگ موهای استاندارد استاندارد و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنید.

– هرگز رنگ مو را بیشتر از زمان تعیین شده، روی موهای خود نگه ندارید.

- بعد از استفاده از رنگ، سر را با آب خوب بشویید.

- رنگ موهای مختلف را باهم مخلوط نکنید، زیرا ممکن است مواد مضری ایجاد شود.

- هنگام استفاده از رنگ مو، از دستکش استفاده کنید.

- قبل از رنگ کردن مو با یک شامپوی مناسب، موها را شستشو دهید.

-هرگز بعد از رنگ کردن موها از مواد صاف‌کننده یا فرکننده استفاده نکنید.

- پس از رنگ کردن، از مواد تقویت‌کننده مو استفاده کنید.

- از تعویض مکرر رنگ مو اجتناب کنید.

- رنگ مو را در فاصله های زمانی طولانی تری استفاده کنید، زیرا هر چند عوارض رنگ مو در درازمدت پدید می آید، ولی هر چه فاصله زمانی رنگ کردن موها طولانی تر شود، بهتر است.

- هرگز از رنگ موی شیمیایی برای رنگ کردن ابروها استفاده نکنید.

-سعی کنید رنگ کردن موها را تا حد امکان و تا زمانی که بالا رفتن سن، آنها را خاکستری کرده است، به تعویق بیندازید.

- قبل از هر بار استفاده از یک نوع رنگ مو، حتما کمی از آن را روی پوست دست تان امتحان کنید و در صورت عدم بروز واکنش حساسیتی مانند قرمزی و تحریک، آن را روی موها به کار ببرید.

«سشوار» موجب ریزش مو می‌شود؟

کد خبر: ۴۹۵۹۳۹
تاریخ انتشار:۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷-29 April 2015
یک متخصص پوست و مو گفت: استفاده نامناسب از سشوار می‌تواند ریزش موی دائمی را در پی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، احمدرضا طاهری با بیان اینکه استفاده از سشوار ساقه مو را خشک و شکننده می‌کند،‌ عنوان کرد: در صورتی که استفاده از سشوار با باد گرم و در مدت زمان زیاد همراه با شانه زدن محکم باشد، ممکن است موجب بروز ریزش مو در افراد شود که در مراحل اولیه قابل درمان است اما تداوم استفاده از این روش منجر به ریزش موی دائمی می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که موی سر آنان بسیار خشک شده و موخوره پیدا کرده است، تا حد امکان نباید از سشوار استفاده کنند. در چنین مواردی باید مو را با حوله و به آرامی خشک کرد و پیش از خشک شدن کامل، از نرم کننده‌هایی مانند روغن مو و سرم مو استفاده کرد.

طاهری با بیان اینکه باد سرد سشوار نیز مطلوب نیست، خاطرنشان کرد: در هنگام خیس بودن سر، استفاده از باد سرد سشوار می‌تواند موجب سرماخوردگی یا ایجاد سینوزیت شود. استفاده از سشوار باید در حداقل زمان ممکن همراه با باد گرمی که شخص احساس ناراحتی نکند، باشد.

طاهری با اشاره به اینکه باید با رعایت فاصله مناسب از مو از سشوار استفاده کرد، افزود: استفاده از سشوار در صورتی که با رعایت نکات لازم صورت گیرد، مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کند.


هر 5 دقیقه دویدن از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

هر 5 دقیقه دویدن از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

 

 
یک خبر خوب برای دوندگان:  جدیدترین تحقیقات منتشر شده در روزنامه ی کالج قلب شناسی آمریکا ، دوندگی را حتی در زمان چند دقیقه در روز توصیه می کند. شما می توانید خطرات ناشی از امراض قلبی را که منجر به مرگ می شوند را کاهش دهید، چه شما آهسته و محکم پیاده روی کنید و چه با سرعت دوندگی کنید!

محققان در یک زمان 15 ساله، تحقیقات خود را بر روی 55000 هزار نفر که دارای سن 18 تا 100 ساله بودند انجام دادند و میزان سلامتی آنها را مورد تحقیق قرار دادند و اینکه در ازای دویدنشان چقدر عمر میکنند را بررسی کردند.

در مقایسه ی این افراد با کسانی که بی تحرک اند و دوندگی ندارند، پی بردند که احتمال مرگ ناشی از  همه ی امراض در بین دوندگان 30 درصد کمتر از کسانی است که نمیدوند و احتمال مبتلا به امراض قلبی در بین آنها 45 درصد کاهش می یابد. در حقیقت دوندگان در مقایسه با کسانی که تحرک کمتری دارند 3 سال بیشتر عمر می کنند. هنگامیکه اطلاعات از نظر سن، جنسیت، شاخص توده ی بدن، و مصرف سیگار و الکل تفکیک شد، نتایج تحقیقات تغییری نکرد.

نکته مهمی که باید یادآوری شود، بنا به گفته ی دکتر وارن لوی متخصص قلب و رییس کلینیک قلب ویرجینیا در ویرجینیای شمالی: کسانی که  به چاقی، دیابت مبتلا هستند و کسانی که سیگار زیادی مصرف می کنند و در عین حال دوندگی میکنند شانس کمتری به  ابتلا به امراض قلبی و مرگ ناشی از آن دارند.

سرعت فرکانس دویدن یک فرد تفاوت زیادی را ایجاد نمی کند. اطلاعات نشان داده است که دونده ی تازه کار که کمتر از 51 دقیقه، کمتر از 6 مایل، آهسته تر از 6 مایل بر ساعت، فقط یک یا دو بار در هفته میدود در مقایسه با کسی که دوندگی نمی کند کمتر در خطر مرگ قلبی قرار می گیرد.

D.C.Lee  ، سر مولف این تحقیق و پروفسور دپارتمان تشریح حرکات بدنی انسان در دانشگاه lowa  میگوید: محققان، احتمال مرگ دوندگانی که کمتر از یک ساعت در هفته دوندگی میکنند قابل مقایسه با دوندگانی است که بیشتر از سه ساعت در هفته دوندگی میکنند.( بنابراین کیفیت دوندگی مهم است نه کمیت آن)

به گفته ی دکتر لوی، مطالعات نشان داده شده که بعد از یک مقدار مشخصی دویدن در یک دوره ی معینی از زمان، فواید آن کاهش می یابد. دلیل قطعی این شواهدات بر محققان پوشیده است!

اگر چه قبلا محققان دریافتند که  دویدن مداوم کلید این مساله است. آنها شرکت کننده هایی را پیدا کردند که در طول 6 سال یا  بیشتر به طور منظم دوندگی میکردند، نتایج این تحقیقات نشان داد که 29 درصد احتمال مرگ ناشی از امراض متفاوت کاهش می یابد و 50درصد مرگ ناشی از حملات قلبی در این افراد در مقایسه با بقیه افراد کمتر است.

تحقیقات فراوانی در این زمینه انجام شده و تاثیرات مثبت تمرین کردن را روی قلب بررسی کرده اند. اما این تحقیق یکی از بزرگترین تحقیقات در مورد اثرات مثبت دویدن می باشد. خصوصا برای دوندگان غیر ماراتن !

لی گفت: از آنجا که زمان یکی از بزرگترین موانع شرکت در فعالیت های فیزیکی است، تحقیقات ممکن است انگیزه ی بیشتری را برای دویدن و تمرین کردن در فرد بوجود آورد.

مطابق انجمن قلب آمریکا، فعالیت هایی مانند دویدن باعث کاهش فشار خون و مقدار گلوکز بدن می شود که خطرات ناشی از  دیابت را از بین می برد. همچنین دوندگی باعث محافظت پوشش درونی سرخرگ ها ، حفظ دیواره ها و سلول های دست نخورده ی بدن می شود که باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی ناشی از مسدود شدن و یا لخته شدن خون می شود.

لوی اظهار داشت که مردم بخصوص کسانی که دچار بیماری مزمن هستند با در نظر گرفتن برنامه دوندگی خود می بایست با پزشک خود هم در ارتباط باشند.

آیا با خواندن این مطلب باز هم قلیان می کشید؟!

آیا با خواندن این مطلب باز هم قلیان می کشید؟!


یک سری باورهای نادرست و واقعیت درباره کشیدن قلیان وجود دارد که برای شما بیان می کنیم:

 

باور غلط 1- ازآنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر می‌شود، کلیه مواد مضر آن تصفیه می‌شود.

واقعیت 1- کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطان‌زای آن را تصفیه نمی‌کند. این دود می‌تواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر روی ریه و قلب داشته باشد.

 

باور غلط 2- استنشاق دود قلیان ریه‌ها را نمی‌سوزاند، به همین دلیل مضر نیست.

واقعیت 2- دود قلیان وقتی استنشاق می‌شود، ریه‌ها را نمی‌سوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک می‌شود. با اینکه دود خنک می‌شود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطان‌زایی است که برای بدن مضر است.

 

باور غلط 3- کشیدن قلیان سالم‌تر از کشیدن سیگار است.

واقعیت 3- دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید می‌‌کند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد می‌شود، در حالی که دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسه‌ای بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید می‌شود. محصول نهایی آن یعنی دود، یکسان است که حاوی مواد سرطان‌زا است.

 

باور غلط 4- کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین ندارد.

واقعیت 4- تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. در واقع، در یک جلسه 60 دقیقه‌ای قلیان، فرد در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار می‌گیرد.

 

باور غلط 5- تنباکوی گیاهی قلیان سالم‌تر از تنباکوی معمولی است.

واقعیت 5- این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا "طبیعی"، فرد را در معرض مواد سرطان‌زا قرار می‌دهد.

"بولاغ اوتی" سرشار از آنتی اکسیدان

"بولاغ اوتی" سرشار از آنتی اکسیدان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۰
 
بولاغ اوتی منبع غنی از «لوتئین» و «بتاکارتن» است که این دو ماده نیز به نوبه خود از آسیب‌های اشعه فرابنفش خورشیدی بر بدن پیشگیری می‌کنند و در سلامت پوست و درمان بیماری‌های اگزما و آکنه موثر هستند.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، گیاه «بولاغ اوتی» که با اسامی علف‌چشمه، آب‌تره و شاهی آبی نیز شناخته شده از قدمتی طولانی و خواص درمانی بیشماری برخوردار است.

بولاغ اوتی گیاه بومی کشورهای اروپایی است اما کشت آن به تدریج در دیگر نقاط جهان هم رایج شد. این گیاه در آب رشد می‌کند و در بسیاری از کشورها مردم آن را به صورت سالاد مصرف می‌کنند.

بولاغ اوتی منبع غنی از «لوتئین» و «بتاکارتن» است که این دو ماده نیز به نوبه خود از آسیب‌های اشعه فرابنفش خورشیدی بر بدن پیشگیری می‌کنند و در سلامت پوست و درمان بیماری‌های اگزما و آکنه موثر هستند.

این گیاه حاوی مقدار قابل توجهی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است که در پیشگیری از سرطان‌ها نقش کلیدی دارند. این آنتی‌اکسیدان‌های فعال شامل ویتامین‌های E,A,C ‌و چندین نوع از ویتامین‌های گروه B هستند که از آسیب رساندن مولکول‌های رادیکال‌ آزاد به سلول‌های سالم جلوگیری می‌کنند.

همچنین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی این گیاه خطر ابتلا به سرطان ریه و گلو را کاهش می‌دهند.

بولاغ اوتی سرشار از ماده‌ای موسوم به «گلوکزینولات»، یک ترکیب فیتوشیمیایی حلال در آب و حاوی گوگرد است. این ماده می‌تواند با تنظیم کردن آنزیم‌های کبد به آن کمک کند تا عملکرد تصفیه خون را به درستی انجام دهد.

این گیاه همچنین حاوی پتاسیم است و مانند یک ترکیب ادرارآور عمل کرده و آب اضافی را از بدن خارج می‌کند. همچنین بولاغ اوتی به دلیل دارا بودن فیبر در درمان و پیشگیری از یبوست و دیگر مشکلات روده‌ای سودمند است.

به گزارش Herbwisdom، علاوه بر فوائد درمانی فوق،‌ بولاغ اوتی حاوی املاح معدنی و ویتامین‌های دیگری چون D,K است.

این روزها کم خوری کنید

هر چه به فصل گرما نزدیک‌تر می‌شویم، باید دور مصرف غذاهای سنگین‌تر و چرب‌تر را هم خط بکشیم زیرا سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام‌های داخلی، ضعیف‌تر می‌شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت.
این روزها کم خوری کنیدهر چه به فصل گرما نزدیک‌تر می‌شویم، باید دور مصرف غذاهای سنگین‌تر و چرب‌تر را خط بکشیم.

«همیشه در بهار دچار حساسیت و احساس پری بیش از حد می‌شوم. شنیده‌ام که توصیه طب سنتی در بهار، کم‌خوری است. می‌خواستم بدانم حالا که کمی حجم غذایم را کمتر کرده‌ام، از این مشکلات فصلی خلاص خواهم شد‌؟»

کم‌خوری در فصل بهار، توصیه خوبی است. به‌طور کلی، با گرم‌تر شدن هوا و عبور از زمستان، اخلاط بدن کم‌کم حالتی سفت و منجمد پیدا می‌کنند. مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن در بهار به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که شانس ابتلا به جوش، دمل و حساسیت را افزایش می‌دهد بنابراین، بهتر است در فصل بهار و با کاهش قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش، ورودی بدن کم شود. 

کم‌خوری در بهار باعث می‌شود بدن ما بتواند خودش را راحت‌تر با شرایط تطبیق بدهد و دچار مشکلات کمتری شود. از طرف دیگر، ورودی خوراکی‌هایی با مزاج گرم به بدن در فصل بهار باید به حداقل ممکن برسد. بهتر است در فصل بهار از مصرف ادویه‌های فراوان ‌همراه غذا که معمولا دارای مزاج گرمی هستند، پرهیز کنید.

هر چه به فصل گرما نزدیک‌تر می‌شویم، باید دور مصرف غذاهای سنگین‌تر و چرب‌تر را هم خط بکشیم زیرا سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام‌های داخلی، ضعیف‌تر می‌شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت. 

به‌همین دلیل در بهار و تابستان، بیشتر از پاییز و زمستان با حس پری بیش از حد و مشکلات گوارشی ناشی از آن مانند نفخ و ریفلاکس مواجه می‌شوید. توصیه ما در فصل بهار و تابستان، همواره مصرف غذاهای سبک و خنک و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرادویه است.

با رژیم غذایی درست از سرطان پستان فاصله بگیرید.

  smaler text size normall text size bigger font size print page send to friend bookmark this page
با رژیم غذایی درست از سرطان پستان فاصله بگیرید.

با رژیم غذایی درست از سرطان پستان فاصله بگیرید.

بروز سرطان پستان به عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، سن شروع بارداری و ... بستگی دارد. در این نوشتار، بطور خلاصه به توصیه های غذایی برای جلوگیری از سرطان پستان پرداخته می‌شود. رعایت این توصیه ها علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان، در تأمین سلامت عمومی بدن نیز مؤثر است.

هدف از توصیه های غذایی، تغییر در «عادات» غذایی است و به کاهش وزن بطور موقت یا رژیمهای موقت، محدود نمی‌شود، لذا برای تأمین این هدف، نیاز به ایجاد آگاهی، تغییر در طرز فکر و به دنبال آن تغییر دائم در عملکرد می‌باشد.

در روشی که توصیه می شود، هیچ غذایی از رژیم حذف نمی‌شود بلکه توصیه به مصرف مواد غذایی بطور متعادل صورت می‌گیرد. این روش باعث می‌شود که افراد، از «خوردن» دچار احساس گناه نشوند و در عوض از تنوع در رژیم غذایی لذت ببرند و در عین حال از مزایای این تعادل در تغذیه سو ببرند. در ذیل، تعدادی از توصیه های مذکور آمده است:

1-کاهش چربی رژیم غذایی به حدود 20-10 درصد کل انرژی غذا (این کار با استفاده از مواد غذایی کم چربی یا فاقد چربی حاصل می‌گردد).
2- افزایش مصرف پروتئینهای گیاهی (لوبیا، نخود، عدس، سبوس) و کاهش مصرف پروتئینهای حیوانی (گوشت).
3- مصرف مواد غذایی زیر بطور روزانه (غلات حداقل 6 بار در روز مثل مصرف جوانة گندم در سالاد یا نان جو یا گندم و ...، سبزیجات حداقل 5-3 بار در روز، میوه جات حداقل 4-2 بار در روز، سبوس حداقل 2-1 بار در روز مثل نان سبوس دار یا مخلوط شیر با سبوس و ...)
4- نوشیدن حداقل 10-8 لیوان 250 سی سی آب در روز.
5- محدودکردن مصرف قهوه به کمتر از 2-1 فنجان در روز (جایگزین کردن چاییهای گیاهی)
6- محدود کردن مصرف غذاهای حاوی نیتراتها (مثل سوئیس، کالباس و غذاهای کنسرو شده)
7- کاهش افزودنیها (مثل چاشنی های صناعی) به مواد غذایی

در پایان توجه شما به دو نکته جلب می‌شود:
1- تأثیر توصیه های غذایی در صورتی بارز خواهد بود که «بصورت عادت غذایی» در آمده باشند و بطور دائم رعایت شوند.
2- بسیاری از تنقلات سنتی ایرانی، با توصیه های فوق همخوانی دارند.

راه حل از بین بردن چاقی شکم اینجاست ( لیست رژیم)

راه حل از بین بردن چاقی شکم اینجاست ( لیست رژیم)

list-diet  از بین رژیمها  از بین بردن چربی شکم بسیار حائز اهمیت است باید در این رژیم حتما ماست وجود داشته باشد. ورزش هم باید بطور منظم انجام شود مخصوصا پیاده روی

روز 1:

صبح:  با سفیده تخم مرغ پخته شده, سیب زمینی پخته و پیازچه سالاد درست میکنیم-چای بدون شکر

ظهر:مخلوط کدوی رنده شده و ماست -کنارش سیب

عصر خوراک تره فرنگی و یا اسفناج همراه با ماست

روز2:

صبح : گندم پخته شده- پنیر معمولی- زیتون سیاه

ظهر: سوپ ماست- سالاد زیتون

عصر:150 گرم غذای کبابی درست شود همراه با ماست

روز 3:

صبح:5 عدد زیتون- کمی پنیر معمولی-اک مک 2 ورق- 3 عدد گوجه فرنگی گیلاسی- چای

ظهر:سوپ 1 کاسه-سالاد- ماست

عصر:ماهی کبابی کنارش به  و سالاد

روز 4:

صبح : 1 عدد نان سیمیت و پنیری که دوست دارید-چای

ظهر:سوپ گوجه فرنگی 1 کاسه- ماست و سبزیجات

عصر:کوفته – س الاد پیازماست

روز5:

صبح: زیتون سبز1 کاسه سر پر- گوجه فرنگی 4 عدد- اک مک

ظهر: خوراک اسفناج- 1 ورق اک مک سبوس دار

عصر یک نوع دلمه- سالاد- ماست

روز 6:

صبح 1عدد سیمیت- چای بدون شکر و زیتونگ

ظهر: یک ظرف بزرگ سالاد همراه با لیمو ترش- ماست

عصر:ماهی پخته شده با برگ بو- سالاد

روز 7:

صبح:چای سبز 1 لیوان-گردو 2 عدد- اک مک با عسل

ظهر: خوراک تره فرنگی 1 پرس- ماست

عصر: سالاد 1 کاسه- موز 2 عدد

این رژیمی که آموزش دادیم بمدت یک ماه انجام دهید 5-6 کیلو بطور سالم لاغر خواهیدشد

 

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد

سرطان پروستات دومین سرطان کشنده در مردان

سرطان پروستات دومین سرطان کشنده در مردان

سرطان پروستات دومین سرطان کشنده در مردان

غده پروستات تقریبا به اندازه یک گردوی متوسط است و 20 تا 30 گرم وزن دارد .محل این غده در زیر مثانه است و مجرای ادرار که از مثانه خارج می شود از میان این غده عبور می کند.مثانه به عنوان یکی از اعضای دستگاه دفع ادرار به شمار می رود و پروستات جز آن که در مجاوت آن قرار گرفته است عملی برای دفع ادرار انجام نمی دهد.
این غده مثل تمام غدد جنسی و اندام های دخیل در تولید مثل در دوران جنینی شکل می گیرد و در دوران بلوغ در مردان به تکامل می رسد .اما در زنان همان طور رشد نیافته و بی استفاده باقی می ماند.
کار این غده در مردان ترشح مایعی قلیایی است که در هنگام عمل جنسی وارد مجرای دفعی می شود .این مایع از آب و چند ماده شیمیایی دیگر تشکیل شده است که در عمل حفاظت و حمایت تغذیه ای اسپرم ها نقش دارند .این مایع باعث می شود اسپرم ها در هنگام خروج از بدن مرد و تا هنگام لقاح از شرایط مناسبی برای ادامه زندگی و فعالیت برخوردار باشند.
بیماریهای پروستات شامل :پروستاسیس که همان التهاب و تورم پروستات می باشد و در اثر آلودگی باکتریایی بروز می کند.هیپرتروفی یا بزرگ شدن خوش خیم پروستات ،که معمولا در سنین 60 تا 70 سالگی در مردان بروز می کند.سرطان پروستات که باعث بزرگ شدن این غده در اثر رشد سلول های سرطانی می شود.
چون این غده در سر راه مجرای ادراری قرار دارد بنابراین هریک از بیماریهای فوق باعث تنگی و مسدود شدن این مجرا می شود درنتیجه دفع ادرار در این افراد به دشواری صورت می گیرد.
بیماری پروستات را می توان از طریق لمس ،انجام آزمایش آنتی ژن ویژه پروستات و یا بیوپسی تشخیص داد.
علایم سرطان پروستات شامل تکرر ادرار به ویژه شبها ،منقطع بودن ادرار ،احساس درد و سوزش در هنگام خروج ادرار ،احساس درد در قسمت پایینی کمر و لگن خاصره و وجود خون در ادرار می باشد.
بر طبق آمارهای بدست آمده سرطان پروستات جزو دومین سرطان کشنده بعد از سرطان ریه در مردان است .

مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز

  smaler text size normall text size bigger font size print page send to friend bookmark this page
مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز

مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز

مراقب سرطان روده باشید

یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است که این مسئله در پژوهش‌های متعدد، به اثبات رسیده است. به عنوان مثال، گروهی از پژوهشگران اروپایی پس از بررسی عادات غذایی 500 هزار نفر به این نتیجه رسیدند، افرادی که هر روز حداقل 2وعده ی 80 گرمی‌ گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده (مثل سوسیس) مصرف می‌ کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته گوشت قرمز می‌ خورند، یک سوم بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.


تحقیق دیگری که پژوهشگران آمریکایی روی 148 هزار نفر انجام دادند نیز نشان داد کسانی که زیاد گوشت قرمز مصرف می ‌کنند، 13 تا 15 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.

دانشمندان عوامل متعددی را در ایجاد سرطان به دنبال مصرف گوشت قرمز متهم کرده‌اند. یکی از این مواد سرطان ‌زا، آمین‌های هتروسیکلیک (HCAs) است که به دنبال کباب کردن یا سرخ کردن گوشت ایجاد می‌شود. البته این ترکیب در صورت پختن مرغ و ماهی در دمای بالا هم ایجاد می‌ شود، بنابراین نمی‌ تواند متهم اصلی باشد.

متهم بعدی که به ویژه در گوشت‌های فرآوری شده دیده می ‌شود، ترکیبات نیتریت است. این ترکیبات که در کارخانجات برای دوام بیشتر مواد غذایی به آنها اضافه می‌ شوند، سرطان ‌زا هستند.

اما متهم اصلی به نظر می ‌رسد ترکیب "هم– آهن" باشد. "هم" جزء اصلی هموگلوبین است و هموگلوبین هم جزء اصلی ساختار گلبول قرمز خون است. به عقیده ی پژوهشگران، ترکیب هم - آهن که در گوشت قرمز دو برابر مرغ و ماهی است، به سلول‌های پوششی روده ی بزرگ آسیب می‌ رساند و باعث رشد غیر طبیعی و سرطانی شدن آنها می ‌شود.

به غیر از سرطان روده ی بزرگ، به نظر می‌ رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می‌ دهد. سرطان پانکراس یکی از بدخیم ‌ترین سرطان‌هاست و نتایج یک تحقیق که در مجله انستیتو ملی سرطان آمریکا (National Institue of cancer) به چاپ رسیده است نشان می ‌دهد که مصرف فراوان گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 50 درصد و مصرف فراوان گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس) این خطر را تا 68 درصد افزایش می ‌دهد.
خطرات دیگری هم هست!

گوشت قرمز علاوه بر موارد فوق، خطرات دیگری هم دارد. مثلا گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آنها یک عامل شناخته شده ی بیماری‌های قلبی به شمار می رود.

از سوی دیگر مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می ‌شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون بالا می رود و رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل، باعث درد شدید می‌ شود. اسید اوریک در اثر تجزیه پروتئین‌ها ایجاد می ‌شود و می دانید که گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است.

علاوه بر موارد فوق، پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان در مطالعه ‌ای که روی 25 هزار نفر انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی می ‌شود. سرطان غدد لنفاوی، سرطان کیسه ی صفرا ، سرطان پروستات و... هم از جمله بیماری‌هایی هستند که ارتباطی بین آنها و مصرف گوشت قرمز دیده شده است.
گوشت کمتر، زندگی طولانی ‌تر

با خواندن مطالب فوق حتما خود به‌‌ خود به این نتیجه رسیده‌اید که اگر کمتر گوشت قرمز بخورید، بیشتر زندگی می ‌کنید، ولی گروهی از پژوهشگران آلمانی برای محکم کاری تحقیقی در این زمینه انجام دادند. آنها 2هزار فرد 10 تا 70 ساله را که گوشت کمی ‌مصرف می‌ کردند یا اصلا گوشت مصرف نمی ‌کردند، در بین سال های 1978 تا 1999 مورد پیگیری قرار دادند.


در این مدت به ازای هر 100 مورد مرگ در جمعیت عمومی، 59 مورد مرگ در این گروه مشاهده شد. البته این تحقیق نشان داد که قطع کامل مصرف گوشت هم کار عاقلانه‌ای نیست.

پژوهشگران همین جمعیت 2هزار نفری را به 3 گروه تقسیم کردند: گروه اول اصلا گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات نمی خوردند. گروه دوم فقط گوشت نمی خوردند، ولی لبنیات و تخم‌مرغ مصرف می‌ کردند و گروه سوم گاهی گوشت هم می ‌خوردند.

این تحقیق نشان داد که به ازای هر 100 مورد مرگ در گروه اول، 66 نفر در گروه دوم و 60 نفر در گروه سوم جان خود را از دست دادند.

بنابراین مهم ترین نتیجه ‌ای که از این تحقیق می ‌توان گرفت این است: گوشت بخورید، ولی به اندازه ی متعادل.
رژیم متعادل
با توجه به موارد فوق، در مجموع پزشکان مصرف حداکثر 80 تا 90 گرم گوشت در روز را مناسب می ‌دانند، ولی مقادیر بیشتر از آن را توصیه نمی ‌کنند. بیماری‌هایی هم مثل سرطان روده ی بزرگ، سرطان سینه، نقرس و ... اغلب مربوط به کسانی است که مقادیر زیادی گوشت در طول روز مصرف می ‌کنند.

البته در کشور ما سرانه ی مصرف گوشت در روز در حدود همین 80 گرم است و معمولا بیشتر از آن مصرف نمی ‌شود. به همین دلیل بیماری‌هایی که ذکر کردیم، بیشتر در کشورهای غربی که مقادیر بیشتری گوشت قرمز به صورت استیک و... در طول روز مصرف می ‌کنند، یک معضل عمده ی بهداشتی به شمار می ‌رود.

گذشته از این، برای داشتن یک رژیم متعادل، توصیه می‌ کنیم که حداقل 2 بار در هفته ماهی استفاده کنید. ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اُمگا-3 تاثیرات مفیدی برای بدن دارد.

مصرف میوه‌جات و سبزیجات تازه هم که نیاز به تاکید ندارد. پزشکان توصیه می ‌کنند در روز حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات تازه را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید.

اگر همه ی این دستورات را رعایت کردید، آن وقت می ‌توانید مطمئن باشید که این مقاله، شامل حال شما نمی‌ شود

خوراکی های آرامش‌بخش

، اولین ماده غذایی که به اعصاب شما آرامش می‌بخشد شیر است. شیر دارای تریپتوفان است که سروتونین تولید می‌کند و باعث خواب‌آلودگی می‌شود. به همین علت هم متخصصان تغذیه نوشیدن یک لیوان شیر را قبل از خواب توصیه می‌کنند. بنابراین اگر استرس دارید یک لیوان شیر خنک بنوشید و منتظر تاثیرات آن باشید.
آفتاب :
شما برای به آرامش رسیدن از چه روشی استفاده می‌کنید؟ بسیاری از افراد فکر می‌کنند تنها داروها و ورزش یوگا می‌تواند آرامش را برایشان به ارمغان بیاورد اما راه‌های دیگری هم برای رسیدن به آرامش وجود دارد که از جمله این راه‌ها مصرف بعضی از غذاهاست.

شیر:

به گزارش هفته نامه زندگی مثبت، اولین ماده غذایی که به اعصاب شما آرامش می‌بخشد شیر است. شیر دارای تریپتوفان است که سروتونین تولید می‌کند و باعث خواب‌آلودگی می‌شود. به همین علت هم متخصصان تغذیه نوشیدن یک لیوان شیر را قبل از خواب توصیه می‌کنند. بنابراین اگر استرس دارید یک لیوان شیر خنک بنوشید و منتظر تاثیرات آن باشید.

سوپ:

سوپ هم یکی دیگر از آن غذاهای آرامش‌بخش است که باعث می‌شود بدن از شر عفونت‌ها که موجب بر هم زدن آرامش می‌شوند، رهایی یابد. سوپ‌های حاوی سبزی‌هایی مانند گوجه فرنگی، فلفل‌سبز، هویج ، سیر و اسفناج برای رسیدن به آرامش مفید هستند.

عسل:

عسل حاوی تریپتوفان است که باعث آرامش می‌شود. همچنین عسل منبع غنی پتاسیم است که اثر آرامش‌بخش روی مغز و جسم دارد. پتاسیم با هورمون استرس در بدن می‌جنگد.

شکلات تلخ:

شکلات تلخ میزان استرس مغز را کم می‌کند چرا که حاوی سروتونین، آندورفین و دوپامین است که موادی برای رسیدن به آرامش هستند.

موز و آووکادو:

این مواد غذایی حاوی پتاسیم، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند که بدن برای عملکرد موثر به آنها نیاز دارد. موز و آووکادو باعث ترشح هورمون‌هایی در بدن می‌شوند که با هورمون استرس مقابله می‌کنند.

سمنو بخورید لاغر شوید

سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه می شود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است.سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار،کودکان و سالمندان استفاده می شود.
آفتاب :
آفتاب: به گزارش ایرنا از ساینس،این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می شود و به آن سمنک (сумалак)می گویند. 

طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.

در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می کردند ؛ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می شود.

سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار،کودکان و سالمندان استفاده می شود.

سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب می شود. 

فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می کند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از :

-به کاهش وزن کمک می کند

-برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است

-جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد

-به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد

-در درمان سرطان کولون موثر است

-به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند

-حاوی مواد معدنی فسفر،کلسیم و پتاسیم است

-حاوی ویتامین های A، B و E است

-به درمان یبوست کمک می کند

-به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می کند

-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

-باعث افزایش شیر مادران می شود

-بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می کند

رژیم سالمی به نام "دش"

برای شروع، به مدت چند روز غذاهایی را که می خورید یادداشت کنید. سپس تغییرات مورد نظر را ایجاد کنید. هدفتان دریافت 2000 کالری در روز باشد. دریافت کالری لازم تا حد زیادی بستگی به بدن و میزان فعالیت شما دارد .
آفتاب :
رژیم سالمی به نام برنامه غذایی دش DASH اصلا سخت نیست اما باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید.

رژیم غذایی دش به کاهش فشار خون و کلسترول بدن کمک کرده و برای سلامت قلب مفید است. در واقع واژه انگلیسی دش (DASH ) مخفف Dietary Approaches to Stop Hypertension به معنی رویکردهای غذایی برای متوقف ساختن فشار خون بالا (هایپرتنشن) است. 

حتی اگر فشار خون بالا ندارید، به این رژیم غذایی با ارزش نگاهی بیندازید چرا که می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند چون شیوه ای برای تغذیه سالمتر است. با این رژیم قرار نیست گرسنگی بکشید. مقدار زیادی سبزیجات، میوه و لبنیات کم چرب مصرف می کنید و دریافت چربی، کلسترول و شیرینی جات را کاهش می دهید:  
 
1- مصرف نمک را کاهش دهید

نمک زیاد باعث تجمع و احتباس مایعات در بدن میشود. این تجمع مایعات در بدن به قلب فشار اضافی وارد میکند. با رژیم غذایی دش سدیم دریافتی خود را به 1500 تا 2300 میلی گرم در روز میرسانید (بسته به سن، نژاد، وضعیت سلامتی و پزشکی هر فرد). در اینجا چند روش برای کاهش مصرف نمک ارائه شده است:

-    ادویه ها و غذاهای بدون سدیم انتخاب کنید
-    مراقب غذاهایی که به صورت ترشی، دودی و شور مصرف میکنید باشید  
-    غذاهای فراوری شده را محدود کنید. اغلب این غذاها مملو از سدیم هستند
 
2- غلات کامل مصرف کنید

مصرف غلات کامل مانند نان تهیه شده از آرد کامل (به جای آرد تصفیه شده)، برنج قهوه ای، غلات صبحانه تهیه شده از غلات کامل، جوی دو سر، رشته و ماکارونی تهیه شده از آرد کامل و ذرت روش خوبی برای دریافت فیبر است. برخی از انواع فیبر به کاهش کلسترول کمک میکنند و همچنین مدت بیشتری به شما احساس سیری میدهند. 

برای داشتن یک رژیم غذایی حاوی 2000 کالری در روز: شش تا هشت سهم در روز بخورید. هر سهم شامل یک تکه نان (به اندازه نان تست)، 28 گرم غلات خشک یا نصف فنجان رشته یا ماکارونی پخته تهیه شده از آرد کامل ، برنج یا جوی دو سر (حدود نصف توپ بیسبال) است.
 
3- بشقاب خود را پر از سبزیجات کنید

سبزیجات فیبر، ویتامین و مواد معدنی زیادی در اختیار شما قرار میدهند در حالی که کالری یا چربی زیادی ندارند و برای کنترل فشار خون بسیار مناسبند. چهار تا پنج سهم سبزیجات در روز مصرف کنید. هر سهم نصف فنجان سبزیجات خام یا پخته، یک فنجان سبزیجات برگی خام یا نصف فنجان آب سبزیجات است. مصرف سبزیجات را با افزودن سالاد به نهار یا شام خود شروع کنید.
 
4- میوه را فراموش نکنید

میوه مقدار زیادی فیبر و ویتامین در اختیار شما قرار داده و برای قلبتان بسیار مفید است. بسیاری از میوه ها پتاسیم و منیزیم دارند که فشار خون را کاهش میدهد. چهار تا پنج سهم میوه در روز مصرف کنید. یک سهم به اندازه یک سیب یا پرتقال متوسط یا نصف فنجان میوه کنسروی، تازه یا یخ زده است. نصف فنجان اب میوه یا یک چهارم فنجان میوه خشک نیز یک سهم محسوب میشود. موز یا توتها را به غلات صبحانه خود اضافه کنید یا به عنوان دسر میوه مصرف کنید.
 
5- مقداری ماست بخورید

غذاهای لبنی کم چرب یا بدون چربی منابع خوبی برای کلسیم و پروتئین هستند که کمک میکنند فشار خونتان در حد سالم بماند. سه سهم در روز لبنیات مصرف کنید. شیر بدون چربی یا کم چرب (1 درصد چربی)، دوغ بدون چربی و پنیر کم چرب یا بدون چربی بخورید. ماست کم چرب یخ زده نیز خوب است. یک سهم معادل یک فنجان ماست یا شیر یا 40 گرم پنیر (تقریبا به اندازه سه حبه قند) است.
 
5- ماهی و گوشت بدون چربی بخورید

در این رژیم میتوانید گوشت قرمز بخورید اما باید بدون چربی باشد. گوشت قرمز منبع خوبی برای پروتئین و منیزیم است. ماهی و مرغ بدون پوست نیز در این رژیم قرار دارند. تعداد سهم گوشت و ماهی مصرفی خود را به 6 سهم یا کمتر در روز محدود کنید. هر سهم برابر با 28 گرم گوشت قرمز پخته، ماهی یا ماکیان و یا یک عدد تخم مرغ است. نباید در یک وعده غذایی بیشتر از 85 گرم گوشت قرمز مصرف کنید. زرده تخم مرغ را نباید بیشتر از چهار بار در هفته مصرف کنید.
 
6- حبوبات و مغزهای گیاهی بخورید

حبوبات، مغزهای گیاهی و تخمه ها سرشار از منیزیم، پتاسیم و فیبر هستند. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند. 5 سهم در هفته میتوانید از این مواد غذایی مصرف کنید. هر سهم برابر با یک سوم فنجان مغزهای گیاهی، 2 قاشق غذات خوری تخمه یا نصف فنجان نخود یا لوبیای خشک پخته است. یک مشت تخمه یا مغزهای گیاهی میان وعده بسیار خوبی است. میتوانید لوبیا یا نخود را به سالاد یا سوپ خود بیفزایید.  
 
7- مصرف روغنها و چربیها را کاهش دهید

چربی زیاد کلسترول را بالا برده و احتمال بیماری قلبی را افزایش میدهد. در رژیم غذایی دش مصرف چربی و روغن به دو تا سه سهم در روز محدود می شود. هر سهم برابر با یک قاشق چای خوری روغن مارگارین یا گیاهی، یک قاشق غذا خوری مایونز یا 2 قاشق غذا خوری سس کم چرب سالاد است. هنگام پخت روغن گیاهی مانند روغن زیتون یا کانولا به جای کره یا روغنهای حیوانی استفاده کنید.
 
8- حواستان به شکر باشد

لازم نیست از همه شیرینی ها صرف نظر کنید اما باید سعی کنید در هفته 5 سهم بیشتر شیرینی جات نخورید. هر سهم برابر با یک قاشق غذا خوری شکر یا مربا، یک فنجان لیموناد یا نصف فنجان شربت است. شیرینی جاتی انتخاب کنید که کم چرب باشند مثل ژله یا شکلات تلخ. به جای دسرهای پر چرب از بستنی کم چرب حاوی میوه های تازه مصرف کنید.
 
9- پتاسیم کافی دریافت کنید

مصرف پتاسیم کافی به کاهش فشار خون کمک می کند. بهتر است پتاسیم را از غذا دریافت کنید نه مکمل. سعی کنید 4700 میلی گرم پتاسیم در روز دریافت کنید. غذاهای زیر سرشار از پتاسیم هستند:

-    سیب زمینی: 926 میلی گرم
-    سیب زمینی شیرین: 540 میلی گرم
-    موز: 420 میلی گرم
-    آووکادو (نصف فنجان): 345 میلی گرم
-    اسفناج پخته (نصف فنجان): 290 میلی گرم
 
رژیم دش را شروع کنید

این برنامه غذایی اصلا سخت نیست اما باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. برای شروع، به مدت چند روز غذاهایی را که می خورید یادداشت کنید. سپس تغییرات مورد نظر را ایجاد کنید. هدفتان دریافت 2000 کالری در روز باشد. دریافت کالری لازم تا حد زیادی بستگی به بدن و میزان فعالیت شما دارد . از پزشک در این زمینه مشورت بگیرید. 

با این فرمول جادویی با دردهای ورم مفاصل خدافظی کنید

 با این فرمول جادویی با دردهای ورم مفاصل خدافظی کنید

این بیماری،شروع آهسته یا ناگهانی دارد و با علائم درد، تورم، گرمی، درد در هنگام حرکت و محدودیت حرکت مفصل و درد به هنگام لمس و خشکی صبحگاهی در مفصل مبتلا بروز می کند.طراحی سایت

معمولا مفاصل محیطی را با توزیعی متقارن در گیر می کند. و التهاب به مرور زمان باعث تخریب غضروف مفصلی و ساییدگی استخوان و بدنبال آن تغییر شکل مفصل می شود. بیشتر درد مفاصل بین بندی انگشتان و مفاصل کف دست ، مچ دست ، آرنج ، پا، و مچ پا زانو و گردن درگیر می شوند. 

گاهی اوقات مهره های گردنی نیز درگیر می شوند،که بیشتر مواقع در منزل، محل کار، مسافرت یا هرجای دیگه ممکن شما دچار دردهای ورم مفاصل و دردهای عضلانی یا استخوانی ناشی از فشار، ضربه، قرارگرفتن بدن در وضعیت درد اور دچار شوید. اینجور مواقع یه چیزی لازمه که درد شما رو آروم کنه هم سریع باشه هم بدون عوارض و اثر درمانی هم داشته باشد، شما با این فرمول جادویی درد این نقاط را برای همیشه بین خواهد برد..

1-یک قاشق غذاخوری پر پودر دارچین رو با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون (ترجیحا بودار)و یک قاشق عسل با یک قاشق مرباخوری زردچوبه مخلوط کنید ،جوری که یک حالت ضماد مانند به وجود بیاید(از حالت خمیر رقیق تر)این ضماد را روی محل درد بمالید،درد بعد از 15 دقیقه از بین خواهد رفت و اثرفوق العاده ای درکاهش درد خواهد داشت،معمولا با سه بارتکرار دردهای جدید کاملا ازبین می روند.در مورد دردهای قدیمی تر،بسته به عمق و قدمت درد بایدبیشتر استفاده شود . بهتر است ضماد به مدت دست کم 6 ساعت در هفته دوبار درناحیه درد با روکش گرم بماند تا این دردها هم در مدت زمان یکماه کاملا درمان شود

2-همچنین بیماران دچار ورم مفاصل می توانند، 1 فنجان آب ولرم را با 1قاشق غذاخوری عسل و 1 قاشق چای خوری پودر دارچین مخلوط کرده و بنوشند. این عمل را هر روز باید انجام دهند، تا بیماری شان معالجه شود.بهتر است قبل از صبحانه این معجون را میل کنید،

نکته : با انجام دو روش فوق کلیه دردهای مربوط با دردهای مفصلی بعد از 1 ماه از بین خواهد رفت.بیمارانی که حتی نمیتوانستد راه بروند و از انجام کار روزانه خود منع شده بودند بعد از استفاده از این دو روش،در کمتر از یکماه توانستند به راحتی شروع به راه رفتن و کارهای روزمره خود بدون درد انجام دهند!حتما از این دو روش شگفت انگیز درمانی استفاده کنید تا معجزه ان را در سلامتی و کاهش و دردهای خود ببینید

نکته :تا به حال از ترکیب این گیاهان هیچگونه عوارضی دیده نشده فقط افراط نکنید طبق دستور داده شده مصرف کنید ،و در ضمن اگر ،مبتلا به بیماری خاصی و یا درحال مصرف داروهای شیمیایی باشید و یا پوستی حساس دارید و قصد استفاده از روش ها را داشته باشید، باید حتما پزشکتان را در جریان بگذارید.